Η έλλειψη φωτισμού, το πυκνό σκοτάδι λόγω της συννεφιάς αλλά και οι άσχημες καιρικές συνθήκες ήταν οι παράγοντες που συνέτειναν στην πτώση του ΙΧ στο παλιό λιμάνι, που στοίχισε τη ζωή σε τρεις νέους ανθρώπους τα ξημερώματα της Δευτέρας… Και όμως, αυτή είναι η εξήγηση που μπορεί να δοθεί για τον τρόπο που χάθηκαν οι Ανδρέας Αλέξης, Ρεγγίνα Ζαπάντη και Γεωργία Μουραφέτη όταν το αυτοκίνητο που επέβαιναν έπεσε στο νερό.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία των Αρχών, το επικρατέστερο σενάριο που εξετάζεται είναι ο οδηγός του αυτοκινήτου να έχασε τον προσανατολισμό του και να οδήγησε το όχημα στη θάλασσα, μπερδεύοντας τα όρια στεριάς και νερού. Οπως η «Π» πληροφορείται, υπάρχει μαρτυρία που καταδεικνύει ότι ο οδηγός μπέρδεψε τα όρια, μιας και το όχημα, ενώ ακολουθούσε κανονική πορεία, ξαφνικά βρέθηκε στο νερό, χωρίς το αυτοκίνητο να στρίψει.

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Το όχημα είχε σταθμεύσει μπροστά από το πλοίο «Ιόνιαν Κουίν» και κινήθηκε προς την έξοδο της Γούναρη. Στο ύψος των κρατητηρίων του Λιμεναρχείου, εκεί όπου δεκάδες Πατρινοί σταθμεύουν τα οχήματά τους, ξαφνικά έπεσε στο νερό χωρίς να λοξοδρομήσει. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν μεσολάβησε πάνω από ένα λεπτό από τη στιγμή που το όχημα ξεκίνησε μέχρι τη στιγμή της πτώσης. Μια πρώτη εξήγηση που δίδεται για τη σύγχυση που προκλήθηκε στον οδηγό, είναι ότι εκείνη την ώρα η θάλασσα ήταν φουσκωμένη και δεν ήταν ξεκάθαρα τα όριά της με τη στεριά. Φαίνεται λοιπόν ότι ακολουθήθηκε λάθος πορεία, μόλις το αυτοκίνητο πέρασε τον μόλο της Αγίου Νικολάου με αποτέλεσμα να καταλήξει κατευθείαν στο νερό. Σημειωτέον ότι την ώρα της απομάκρυνσης του αυτοκινήτου από το σημείο στάθμευσης, επικρατούσε πυκνό σκοτάδι, λόγω βροχής, ενώ στο σημείο της πτώσης ο φωτισμός δεν είναι επαρκής.

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΣΟΚ

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου έχει υποστεί μεγάλο ψυχολογικό σοκ και είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι και την ημέρα της κηδείας των άτυχων νέων, οι τρεις επιζώντες δεν γνώριζαν ότι οι συνεπιβάτες ήταν νεκροί, κάτι που πληροφορήθηκαν από σπόντα. Ο οδηγός, από την πλευρά του, δεν έχει καταφέρει να θυμηθεί τι συνέβη και το όχημα έπεσε στο νερό. Δεν ήταν μεθυσμένος, σύμφωνα με το αλκοτέστ που του έγινε, ενώ του έχει ληφθεί και ποσότητα αίματος για ανάλυση.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ-εφημερίδα Πελοπόννησος
 
Top