Παραμένουν τα χιλιάδες κενά στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση της Δυτικής Ελλάδας ωστόσο όπως δήλωσε στο thebest.gr o Περιφερειακός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος από σήμερα θα γίνουν προσλήψεις αναπληρωτών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ενώ στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση έχουν κλείσει οι εσωτερικές μεταβολές και από την Παρασκευή θα γίνουν οι προσλήψεις αναπληρωτών.

Τα περοσσότερα κενά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση παρατηρήθηκαν στην Αιτωλοακαρνανία. Αναλυτικά, όπως ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος στο thebest.gr δυο μέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία τα κενά στην Αχαΐα (δάσκαλοι, νηπιαγωγοί εκπαιδευτικοί ειδικών μαθημάτων) ανέρχονται σε περίπου 250, στην Ηλεία σε 300 κατά προσέγγιση και στην Αιτωλοακαρνανία σε 450.

Στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση τα πράγματα είναι διαφορετικά. Παρατηρούνται κενά σε βασικές ειδικότητες (φιλόλογοι, μαθηματικοί, φυσικοί βιολόγοι) και πλεονάσματα σε άλλες (γυμναστές , καθηγητές ξένων γλωσσών πληροφορικής). Τα περισσότερα κενά καθηγητών παρατηρούνται στην Ηλεία.

Στην Αχαΐα καταγράφηκαν περίπου 50 κενά βασικών ειδικοτήτων, στην Αιτωλοακαρνανία περίπου 110 και στην Ηλεία 250.


 
Top