Με λύσεις και προτάσεις ήρθε χθες στον Πύργο ο Αθ. Γιαννόπουλος - Διαχείριση επιχορήγησης από το Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων και διαρκής υγειονομική επιτήρηση - Καταπέλτης κατά του Δήμου Πύργου για "αδιανόητη ακαμψία" που έχει θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Όχι μόνο καλά διαβασμένος αλλά και με λύση για την άμεση αποκομιδή των σκουπιδιών που απειλούν μήνες τώρα τη δημόσια υγεία, ήρθε χθες στον Πύργο, ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος. Με προσωπικές του ενέργειες, σε χρόνο μηδέν, κατάφερε και εξασφάλισε το ποσό των 400.000 ευρώ μέσω της επιχορήγησης του ΚΕΕΛΠΝΟ για τη δημόσια υγεία έχοντας ήδη λάβει την υπογραφή του Γ.Γ. Δημόσιας Υγείας Γιάννη Μπασκόζου ενώ ταυτόχρονα, αναζήτησε και βρήκε «σύμμαχο» για την υποδοχή των σκουπιδιών του Πύργου, τον Δήμο Σκάλας Λακωνίας! Και όχι μόνο αυτό. Πρότεινε και συγκεκριμένες λύσεις μέσω της ενοικίασης συμπιεστικών κοντέινερ που θα τοποθετηθούν δίπλα από μεγάλες εστίες, προσφέροντας σημαντική «ανάσα» στο δήμο.

Μάλιστα, το θετικό στην όλη ιστορία είναι, ότι το ποσό που θα διατεθεί για την αποκομιδή των 3.000 τόνων σκουπιδιών που βρίσκονται διάσπαρτοι στο Δήμο Πύργου, θα το διαχειρίζεται αποκλειστικά το ΚΕΕΛΠΝΟ το οποίο και θα υπογράψει προγραμματική σύμβαση με το Δήμο Πύργου για όλα τα επιμέρους ζητήματα.

Και αυτό γιατί ο κ. Γιαννόπουλος όπως είπε, είναι γνώστης του προβλήματος που αντιμετωπίζει ο Δήμος με την παρακράτηση χρημάτων από την Εφορεία λόγω κακής πληρωμής…σχολιάζοντας επίσης, ότι όλοι γνωρίζουν ότι υπάρχουν συμφέροντα με τα σκουπίδια, τα οποία δημιουργούν τοπικό πλούτο. «Υπόθεση δική σας είναι να βρείτε την καλύτερη και ταχύτερη διαχείριση των σκουπιδιών».

Θα πρέπει ακόμα να τονιστεί, ότι ο κ. Γιαννόπουλος, ήταν καταπέλτης κατά του δήμου για την αδιανόητη «ακαμψία» όπως είπε, στο θέμα διαχείρισης των σκουπιδιών που ταλαιπωρεί τους πολίτες δυο χρόνια, τονίζοντας ότι θα μπορούσαν να είχαν γίνει παρεμβάσεις οι οποίες όμως δεν έγιναν. «Γιατί δεν έγιναν, θα το βρείτε εσείς!».

«Εδώ υπάρχει υγειονομική βόμβα!»

«Γνώριζα το πρόβλημα και αισθανόμουν αμήχανα που συνεχιζόταν αυτή η κατάσταση με αυτόματο πιλότο» είπε ο κ. Γιαννόπουλος και πρόσθεσε ότι ο ίδιος δεν είναι αρμόδιος να αναζητήσει τι «δεν έγινε» αλλά να ασχοληθεί με το γνωστικό του αντικείμενο που είναι η δημόσια υγεία. «Μπήκαμε στη λογική ότι πρέπει να διαχειριστούμε το θέμα αυτό και πάνω ακριβώς στο μοντέλο της δημόσιας υγείας πρέπει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις όχι να βελτιωθεί η κατάσταση αλλά να τελειώσει.

Να έχουμε μια διαρκή, συνεχή υγειονομική επιτήρηση που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις αποκομιδής ,της πρόσκαιρης μεν αλλά δε θα πρέπει να σας απασχολήσει επιστημονικά, πιο υπεύθυνα και συγκεκριμένα με υποχωρήσεις που θα κάνετε σε πολλούς τομείς, με συμφέροντα μη συμφέροντα, με όμορους ή μη όμορους, αλλά πρέπει να βρεθεί κάποια λύση την οποία εσείς βέβαια θα την προγραμματίσετε και θα τη σχεδιάσετε.

Έκανα μια ολόκληρη εκστρατεία με το προσφυγικό και έπρεπε να βγάλω από τους πολίτες την αίσθηση που είχε καλλιεργηθεί κακώς ότι οι πρόσφυγες είναι μια υγειονομική βόμβα. Δεν είναι υγειονομική βόμβα οι πρόσφυγες, εδώ όμως είναι! Κυκλοφορούν μύγες που είναι υπεύθυνες για τη μετάδοση λοιμωδών νοσημάτων, ποντίκια, γίνεται αερόβια και αναερόβια ζύμωση, υπάρχουν διοξίνες…

Αναλογιστείτε ότι μπορεί να υπάρξουν τέτοια νοσήματα, δυσεντερίες που να εξαπλωθούν με απρόβλεπτες εξελίξεις και συνέπειες. Και αν πάμε στη κοστολόγηση όλης αυτής της ενέργειας είναι ότι η πρόληψη στο επίπεδο της δημόσιας υγείας δημιουργεί συνθήκες οικονομετρικές τέτοιες που βελτιώνουν τα οικονομικά δεδομένα από το να προκύψει κάτι που μετα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με πολλές παρεμβάσεις χρονοβόρες και κοστοβόρες».

Πηγή: εφημερίδα Πρωινή
 
Top