Στην γειτονιά των αγγέλων βρίσκεται από σήμερα η Ειρήνη Αποστ. Λυκούδη που έσβησε σε ηλικία 75 ετών. Η εκλιπούσα που έφυγε από τη ζωή μετά από γενναία μάχη με την επάρατη νόσο, ήταν γνωστή ως η «γιαγιά» της Ιχθυόσκαλας, η αγαπητή σε όλους κυρά-Ρήνη.

Ήταν μόλις 30 χρονών όταν πριν από 45 χρόνια, στις αρχές του ’70, δημιούργησε με τον σύζυγο της Απόστολο Λυκούδη την ψαροταβέρνα «Ιχθυόσκαλα» που έμελλε να αγαπηθεί από τους Πατρινούς.

Με το ήθος και την εργατικότητα της αλλά και τα πάντοτε ολόφρεσκα ψάρια και σπεσιαλιτέ της, η εκλιπούσα κατάφερε να κάνει πασίγνωστη όχι μόνο στην Πάτρα αλλά και στο πανελλήνιο την συγκεκριμένη ψαροταβέρνα που συνεχίζει να λειτουργεί σε ανακαινισμένο πλέον χώρο, στο σημείο του Φάρου, κάτω από το ναό του Αγίου Ανδρέου Πατρών.

Η κηδεία της Ειρήνης Λυκούδη το γένος Μιχ. Χανδρινού, η οποία είχε αποκτήσει δύο κόρες, την Γωγώ και την Μίνα και είχε τη χαρά να δει και να χαρεί 4 εγγόνια, θα τελεστεί την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015 στις 3 το μεσημέρι στον ιερό ναό του Αγίου Μηνά στο Β΄Δημοτικό Κοιμητήριο της Λεύκας όπου και θα ακολουθήσει η ταφή.

*Παράκληση της οικογένειας είναι αντί στεφάνων, τα χρήματα να δοθούν για την ενίσχυση του αγώνα που πραγματοποιεί ο Σύλλογος Άλμα Ζωής στην Πάτρα κατά του καρκίνου.


 
Top