Καθημερινά σφίγγει ο κλοιός γύρω από τους επιχειρηματίες που έχουν εμπλακεί σκανδαλωδώς σε υποθέσεις παράνομων χρηματοδοτήσεων μέσω της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, οι οποίες έχουν προκαλέσει σάλο όχι μόνο στην τοπική κοινωνία...

(επίλεκτα στελέχη της οποίας θεωρούνταν), αλλά και ευρύτερα.

Έτσι, για τον έναν από τους εμπλακέντες έχει γίνει ήδη σε βάρος του ο καταλογισμός για τα ποσά που εισέπραξε χωρίς να τα δικαιούται και αναμένεται πλέον να τον... περιλάβει η Δικαιοσύνη (η οποία υπενθυμίζεται ότι είναι ενήμερη από την πρώτη στιγμή). Πρόκειται για τον επιχειρηματία στον οποίο θυροκολλήθηκε ειδοποιητήριο από την αρμόδια Διεύθυνση Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, διά του οποίου καλούνταν να παράσχει εξηγήσεις εντός 15θημέρου, διαφορετικά θα κινούνταν σε βάρος του διαδικασίες κατάσχεσης της κινητής και ακίνητης περιουσίας του, μέχρι του ποσού στο οποίο ανέρχονταν οι καταβληθείσες προς αυτόν επιδοτήσεις.

Για να φανεί δε ο τρόπος με τον οποίο συνήθιζε να ενεργεί ο εν λόγω επιχειρηματίας αρκεί ν' αναφερθεί πως ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι ενημέρωσε την αρμόδια υπηρεσία για την αλλαγή διεύθυνσής του, επικαλούμενος συγκεκριμένη ταχυδρομική του αποστολή, η οποία, ωστόσο, όπως προέκυψε, ύστερα από τον έλεγχο που διενεργήθηκε, αφορούσε άσχετη υπόθεση, με τελείως διαφορετικό παραλήπτη και μάλιστα σε απόσταση πολλών δεκάδων χιλιομέτρων από την Πάτρα.

Αποσύρονται, ελπίζοντας να ξεχαστούν

Πέραν του συγκεκριμένου επιχειρηματία, αρκετοί “συνάδελφοί” του έχουν αρχίσει να... κρύβονται, εκδηλώντας τάσεις... αναχωρητισμού και εγκαταλείποντας σταδιακά διάφορα αξιώματα, που κατείχαν, ευελπιστώντας ότι, με το να μην προκαλούν, ευρισκόμενοι διαρκώς στο προσκήνιο, θα πετύχουν να ατονήσουν οι εις βάρος τους έλεγχοι και στο τέλος να ξεχαστούν σε κάποιο... αραχνιασμένο ντουλάπι τα σκάνδαλα που τους αφορούν.

Πάντως, από πλευράς της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου παρέχεται σε όλους τους τόνους η διαβεβαίωση ότι όλες οι περιπτώσεις που έχουν εντοπιστεί κατά καιρούς θα φτάσουν στην πλήρη διαλεύκανσή τους και δεν υπάρχει το παραμικρό ενδεχόμενο όσοι διέπραξαν απάτες και μάλιστα μεγάλου μεγέθους, να μείνουν στο απυρόβλητο.

Εξάλλου, την προηγούμενη εβδομάδα έγινε έλεγχος και σε άλλον επιχειρηματία, που έχει ευνοηθεί μέσω επιδοτήσεων και τελευταία διεκδικεί και ρόλο παράγοντα σε τοπικό οργανισμό.

Στο μεταξύ, κύκλοι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης παραδέχονται μεν ότι υπάρχει καθυστέρηση στον καταλογισμό ευθυνών στους υπαλλήλους της τότε Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας, που είχαν ανάψει το “πράσινο φως” για την καταβολή των επιδοτήσεων, αλλά το αποδίδουν στις αλλαγές που προέκυψαν στη σύνθεση των υπηρεσιακών συμβουλίων.

Ωστόσο, τώρα που οι όποιες ανακατατάξεις ολοκληρώθηκαν, επανέρχεται επιτακτικά από πολλές πλευρές το θέμα του πειθαρχικού τους ελέγχου, αφού πλέον μπορεί να οριστεί Υπηρεσιακό Συμβούλιο και να ασκήσει κανονικά τα καθήκοντά του, αποδίδοντας δικαιοσύνη, που ζητά η μεγάλη πλειοψηφία των έντιμων υπαλλήλων, η οποία, μάλιστα, εξοργίζεται ακόμη περισσότερο, όταν ακούει συγκεκριμένο στέλεχος να περηφανεύεται άνευ συστολών ότι επί ημερών Ν.Δ. διπλασίασε την περιουσία του.

Πηγή: attacktv
 
Top