Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες χρηματοδότησης των σεισμόπληκτων του Δήμου Πατρέων, από τον καταστροφικό σεισμό του Ιουνίου του 2008, ζητά με επιστολή που απέστειλε προς τον Υπουργό Υποδομών, Δημήτρη Ρέππα, ο Δήμαρχος Πατρέων, Γιάννης Δημαράς...


Η επιστολή του κ. Δημαρά έχει ως εξής:

« Κύριε Υπουργέ
ρία χρόνια σχεδόν μετά τον καταστροφικό σεισμό του Ιουνίου του 2008, οι σεισμοπαθείς της Πάτρας που αναμένουν ακόμη την κρατική αρωγή μέσω της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκων, ενημερώνονται πως διατάσσονται νέοι επανέλεγχοι στις πληγείσες ιδιοκτησίες.

Περίπου 4000 σεισμοπαθείς στην Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα ανέμεναν όλο αυτό το διάστημα την εκροή της χρηματοδότησης για να μπορέσουν να αποκαταστήσουν τις φθορές στις οικίες τους, πολλές μάλιστα από οποίες είναι μόνιμες κατοικίες, με αποτέλεσμα τρία χρόνια τώρα αρκετοί σεισμοπαθείς να «φιλοξενούνται» ακόμη και σήμερα σε φιλικά σπίτια.

Αντί αυτού, διαφαίνεται μια προσπάθεια να υπάρξουν περικοπές στις βεβαιωμένες αποζημιώσεις και ακόμη μεγαλύτερη καθυστέρηση, με τη μορφή αυτών των νέων επανελέγχων στις περιπτώσεις που το ποσό ξεπερνά τις 15000 ευρώ, δηλαδή στις περισσότερες περιπτώσεις των σεισμοπαθών.

Οι μεγάλες αυτές καθυστερήσεις και τα νέα εμπόδια που η ΥΑΣ θέτει στην προσπάθεια αποκατάστασης των καταστροφών που προκάλεσε ο σεισμός στους πληγέντες της περιοχής μας, ουσιαστικά ακυρώνουν την πολιτική στήριξης των σεισμοπαθών και, μάλιστα, σε μια περίοδο με μεγάλα οικονομικά προβλήματα για όλους τους πολίτες.

Σας εκφράζω την έντονη ανησυχία που προκαλούν τέτοιες ενέργειες και σας καλώ να επιβεβαιώσετε στην πράξη το ενδιαφέρον της Πολιτείας για τους σεισμοπαθείς και να υλοποιήσετε την πολιτική στήριξής τους - αν αυτή εξακολουθεί να υπάρχει - δίνοντας άμεσα εντολές στις αρμόδιες υπηρεσίες να επιταχύνουν και όχι να καθυστερούν περαιτέρω τις διαδικασίες χρηματοδότησης».


 
Top