Με τον φόβο μιας νέας, σφοδρής καταιγίδας που θα «βγάλει» τα Μνήματα στον δρόμο, ζουν οι κάτοικοι της Μυρτιάς, μετά την κατάρρευση του μαντρότοιχου του Κοιμητηρίου του χωριού. Έτσι, οι τάφοι στο Ανατολικό τμήμα του νεκροταφείου έχουν μείνει στον αέρα, ενώ εκφράζονται φόβοι για παράσυρση των χωμάτων, ειδικά σε κάποιους που οι ταφές έχουν γίνει πρόσφατα και το έδαφος είναι ακόμα σαθρό…

Η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την Ηλεία, προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε πολλές περιοχές και δη στον Κάμπο, καταστρέφοντας σπίτια, επιχειρήσεις και περιουσίες. Αν και οι αναφερθείσες ζημιές στον Πύργο και στην ευρύτερη περιοχή είναι μικρής έκτασης, ωστόσο, Κοιμητήριο της Μυρτιάς φαίνεται πως βρέθηκε στο «μάτι του κυκλώνα».

Σε λίγα λεπτά, κατέρρευσε ο μαντρότοιχος…

Η ολονύχτια νεροποντή είχε σαν αποτέλεσμα να παρασυρθεί ο μαντρότοιχος στην ανατολική πλευρά, σε μήκος 30 περίπου μέτρων, συμπαρασύροντας και τον περιφερειακό διάδρομο του νεκροταφείου. Τόνοι τσιμέντων και χωμάτων κατέληξαν στον δρόμο καταλαμβάνοντας το μισό οδόστρωμα δυσκολεύοντας την πρόσβαση των κατοίκων στα σπίτια τους, που βρίσκονται σ’ εκείνο το τμήμα του χωριού.

Η κατολίσθηση, σταμάτησε στη βάση των τελευταίων μνημείων με τον κίνδυνο νέας υποχώρησης του εδάφους - μιας και τα χώματα είναι σαθρά στο σημείο - να είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Κι αν η κακοκαιρία συνεχιστεί για πολύ, με την ίδια ένταση και σφοδρότητα, τότε εκφράζονται φόβοι που κάποια μνημεία να παρασυρθούν στο δρόμο και να «ανοίξουν».

Ενημερώθηκαν οι Τεχνικές Υπηρεσίες

Στο σημείο βρέθηκε από την πρώτη στιγμή ο εφημέριος του χωριού, πατ. Παντελεήμων Παπαηλιού, ενημερώνοντας τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Πύργου, προκειμένου μηχανικός να κάνει αυτοψία και να ληφθούν άμεσα μέτρα που θα σταματήσουν επιδείνωση του φαινομένου. Μάλιστα, μαζί με τους ιεροψάλτες και μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου, «έκλεισαν» με κόκκινη κορδέλα τα επικίνδυνα σημεία, προκειμένου να μην σημειωθεί ατύχημα.



Πηγή: patrisnews.com
 
Top