Μόλις ένας μήνας και κάτι πέρασε από εκείνο το τραγικό πρωινό της Δευτέρας 21 Σεπτεμβρίου 2015 εν μέσω σφοδρής κακοκαιρίας και πλημμύρας σε όλη την Πάτρα, που πληροφορηθήκαμε το δυσάρεστο νέο με το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν έξι νέα παιδιά, που έπεσε μέσα στη θάλασσα τα ξημερώματα στο παλιό λιμάνι.

Νεκροί ανασύρθηκαν η 23χρονη Ρεγγίνα Ζαπάντη του Ιακώβου φοιτήτρια από την Πάτρα, ο 21χρονος Ανδρέας Αλέξης του Βησσαρίωνα, φοιτητής Γεωλογίας, που εργαζόταν στο καφέ Cielo και ήταν γιος αστυνομικού και η 20χρονη Γεωργιάνα Μουραφέτη επίσης φοιτήτρια, από την Καλαμάτα ενώ σώθηκαν τα άλλα τρία νέα παιδιά που επέβαιναν στο αυτοκίνητο.

Η κηδεία της Ρεγγίνας Ζαπάντη και του Ανδρέα Αλέξη είχε γίνει στον ιερό ναό της Παναγίας Αλεξιωτίσσης στα Σύνορα όπου και ακολούθησε η ταφή τους, την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου το απόγευμα. Το κλίμα ήταν βαρύ και οι σκηνές θύμιζαν αρχαία τραγωδία. Λόγια παρηγορίας είχε πει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος που δεν έκρυψε την συγκίνηση του και το πόσο συγκλονισμένος ένιωσε από το φοβερό αυτό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε τρία νέα παιδιά.

Την ερχόμενη Κυριακή 25 Οκτωβρίου το πρωί, θα γίνει στο ναό της Παναγίας Αλεξιώτισσας το 40νθήμερο ιερό μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του Ανδρέα Αλέξη, από την οικογένεια του.

Θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση και για τα τρία νέα παιδιά.

Το περιστατικό είχε συγκλονίσει όλο το πανελλήνιο αλλά και την πόλη της Πάτρας. Όσοι άκουγαν για το μαύρο μαντάτο για τα παιδιά που πνίγηκαν στο μόλο, δεν μπορούσαν να το πιστέψουν πως ήταν αλήθεια.


 
Top