Δύο είναι τα δεδομένα που έχουν να κάνουν με το επίδομα θέρμανσης. Το πρώτο ότι δεν πρόκειται να μειωθεί ο φόρος πετρελαίου. Το δεύτερο ότι το ποσό της κρατικής δαπάνης θα μειωθεί στα 105 εκατομμύρια από τα 210 πέρυσι.

Συνεπώς για την κυβέρνηση οι λύσεις που απομένουν σε ότι αφορά στο επίδομα θέρμανσης είναι δύο. Είτε θα μειωθεί το ποσό στο μισό, οι δικαιούχοι δηλαδή θα πάρουν αντί για 0,35 ευρώ μόλις 0,17 ευρώ, είτε θα μειωθούν οι δικαιούχοι μέσω αλλαγής στα κριτήρια. Τι θα αλλάξει; Θα το μάθουμε (τουλάχιστον αυτό λένε κυβερνητικά στελέχη) την Παρασκευή.

Με βάση τα περυσινά δεδομένα επίδομα θέρμανσης παίρνουν:

Άγαμοι φορολογούμενοι που είχαν συνολικό εισόδημα μέχρι 30.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 200.000 ευρώ

Έγγαμοι με συνολικό οικογενειακό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ, οι οποίοι είχαν ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ

Μονογονεϊκές οικογένειες με συνολικό εισόδημα μέχρι 43.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ.

Το ισχύον, κατά περίπτωση, εισοδηματικό όριο προσαυξανόταν κατά 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο.

Τα παραπάνω όρια αναμένεται να μειωθούν αισθητά αν δεν μειωθεί το ποσό του επιδόματος έτσδι ώστε να μειωθούν κατά πολύ οι δικαιούχοι.


 
Top