Οργανώνεται σιγά σιγά η ενορία της Παντάνασσας και από τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015 απέκτησε κι επίσημα το δικό της χώρο που θα λειτουργεί ως πνευματικό κέντρο της ενορίας, κάτι που έλειπε και αποτελούσε αίτημα χρόνων, τόσο των ιερέων, του εκκλησιαστικού συμβουλίου και των πιστών.

Ενορίτισσα δώρισε παλιό της οίκημα (δίπατο με βεράντα και αυλή στο πίσω μέρος) στην οδό Γεωργίου Ρούφου 16, πλησίον της Σισσίνη και πολύ κοντά στον ιερό ναό, στην Παντάνασσα και τη Δευτέρα στις 18.30 το απόγευμα ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος τέλεσε τα εγκαίνια και τον αγιασμό του χώρου όπου ήδη έχει τοποθετηθεί και η σχετική μαρμάρινη ταμπέλα στην είσοδο του κτιρίου.

Πολύς ήταν ο κόσμος που είχε σπεύσει γεμίζοντας τον δρόμο της Γ. Ρούφου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος που ήταν μαζί στην εκδήλωση με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθο, ανήγγειλε μάλιστα προς τον κόσμο και την ακριβή ημέρα που ο κυρίως ιστορικός ναός θα ανοίξει και πάλι, ανήμερα της μεγάλης εορτής των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου, στις 21 Νοεμβρίου 2015.

Στο ισόγειο του πνευματικού κέντρου, όπου η αίθουσα είναι πιο ενιαία, θα διοργανώνονται όπως έχει αναφέρει ο προιστάμενος του ναού της Παντάνασσας, πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, συνάξεις και πνευματικές ομιλίες (ήδη έχει καθοριστεί το αρχικό πρόγραμμα) ενώ στον επάνω όροφο θα υπάρχει καθιστικό για μία πιο επίσημη εκδήλωση και υποδοχή.

Στο πνευματικό κέντρο θα μπορούν πλέον και οι πιστοί μετά από κάποιο μνημόσυνο τα σαββατοκύριακα, να κάνουν εκεί τον καφέ και όχι σε κάποια από τις γύρω καφετέριες.

Όπως προείπαμε η Παντάνασσα αρχίζει και πάλι να ανασυγκροτείται και βέβαια η μεγάλη στιγμή έρχεται σε περίπου σαράντα μέρες από τη Δευτέρα, στις 21 Νοεμβρίου 2015 και στο πλαίσιο των «Πρωτοκλητείων», οπότε ο κυρίως σεισμόπληκτος ιερός ναός θα παραδοθεί και θα ανοίξει και πάλι μετά το πέρας των εργασιών ανακατασκευής που πραγματοποιήθηκαν μέσω ΕΣΠΑ και με την επιστασία του Υπουργείου Πολιτισμού. Ήδη οι εξωτερικές εργασίες ελαιοχρωματισμού τείνουν να ολοκληρωθούν και ο ναός αρχίζει να φαντάζει «αναγεννημένος» με τα λευκά και απαλά σιέλ χρώματα του.

H Πατρινή που δώρισε το οίκημα για το Πνευματικό κέντρο της Παντάνασσας δεν θέλησε να δημοσιοποιηθεί το όνομα της, αν και στην ενορία της Παντάνασσας ήδη μαθεύτηκε. Ωστόσο ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος αναμένεται (αν δεν έχει ήδη γίνει) να την καλέσει και στο επισκοπείο και να την τιμήσει για την γενναιόδωρη και μεγαλόψυχη αυτή ενέργεια της.

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

 
Top