Μετά από 3,5 χρόνια στη φυλακή και ένα θρίλερ που κράτησε πάνω από 24 ώρες (αρχικά λόγω της εγγύησης των 50.000 ευρώ που έπρεπε να καταβάλει και μετά λόγω του διαβατηρίου που δεν έβρισκε), η Βίκυ Σταμάτη βρέθηκε χθες ξανά αγκαλιά με τον γιο της.

Γύρω στις 17:30 την Πέμπτη, βγήκε από τις φυλακές Κορυδαλλού και κατευθύνθηκε προς το σπίτι της στο Χαλάνδρι για να συναντήσει τον γιο της. Μιλώντας στους δημοσιογράφους, είπε: «Θέλω να σας πως ότι αισθάνομαι βαθύτατη ευγνωμοσύνη για τη Δικαιοσύνη που έκοψε το νήμα και έκανε τη διαφορά. Ευχαριστώ τους δικηγόρους μου, οι οποίοι κατάφεραν με πολλές θυσίες αυτή τη στιγμή, αυτό το βράδυ να εγκαταλείψω το κολαστήριο. Αυτό που θέλω να πω στο παιδί μου είναι να βγει σαν λιοντάρι σε κοινωνία λύκων. Θέλω να βγω και να εισπνεύσω το άρωμά του. Σε όσους δεν μου στάθηκαν και δεν με στήριξαν θέλω να τους πω "ευχαριστώ" γιατί με έκαναν πιο δυνατή. Σας ευχαριστώ πολύ για όλα. Είμαι συγκλονισμένη. Δεν ήμουν σε διακοπές, ήμουν στο ψυχιατρείο. Να έχετε μία καλή νύχτα και μην ασχοληθείτε άλλο μαζί μου».

Πριν καταφέρει να ανοίξει η πόρτα προς την ελευθερία της, η κυρία Σταμάτη είχε ζήσει ένα 24ωρο θρίλερ. Και αυτό γιατί ναι μεν το δικαστήριο είχε κάνει δεκτή την έβδομη αίτησή της για αποφυλάκιση, ωστόσο, εκτός από τους περιοριστικούς όρους που της επεβλήθησαν, της είχε ζητηθεί να καταβάλει και ως εγγύηση το ποσό των 50.000 ευρώ.

Τα χρήματα αυτά, κατά δήλωση των δικηγόρων της, δεν υπήρχαν. Και ενώ άρχισαν οι προσπάθειες συγκέντρωσης του ποσού, οι συνήγοροι της συζύγου του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου βρήκαν ένα «παραθυράκι» για την έξοδό της χωρίς την καταβολή εγγύησης, πατώντας στις αποφάσεις για τα capital controls, στις οποίες αναφέρεται ότι λόγω του περιορισμού στην κίνηση κεφαλαίων αναστέλλονται έως τις 31 Οκτωβρίου οι καταβολές εγγυήσεων που επιβάλλονται σε κρατουμένους. Ωστόσο, μόλις λήξει η ισχύς αυτού του μέτρου και αν δεν επεκταθεί, η Βίκυ Σταμάτη θα έχει περιθώριο πέντε ημερών για να καταβάλει το ποσό.

Αυτό δεν ήταν το μοναδικό εμπόδιο που αντιμετώπισε η κυρία Σταμάτη στον δρόμο της προς την ελευθερία. Ανάμεσα στους όρους που της επέβαλε το δικαστήριο ήταν και αυτός της κατάθεσης του διαβατηρίου της. Η κυρία Σταμάτη πίστευε ότι το διαβατήριό της βρισκόταν στο νεοκλασικό της Διονυσίου Αεροπαγίτου, το οποίο, όμως, μετά τις αποκαλύψεις για τις μίζες και τις δικαστικές εξελίξεις είχε σφραγιστεί από τις Αρχές και κανείς δεν είχε δικαίωμα εισόδου. Ακολούθησε... σαφάρι για την εύρεση του διαβατηρίου, το οποίο τελικά βρισκόταν στο σπίτι του αδελφού της, όπου είχαν μεταφερθεί και ορισμένα αντικείμενα από την κατοικία του ζεύγους.

Πηγή: iefimerida
 
Top