Λέξη δεν έχει βγάλει από το στόμα του ο 38χρονος ο οποίος, αντιμετωπίζοντας σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, κατακρεούργησε τα ξημερώματα της Κυριακής με δέκα μαχαιριές στο στήθος τον 40χρονο αδελφό του, που αμέριμνος και μισοκοιμισμένος καθόταν στο σαλόνι του σπιτιού τους.

Από το 2010 έως τώρα ο 38χρονος έχει νοσηλευθεί τέσσερις φορές σε ψυχιατρική κλινική και οι Αρχές εκτιμούν ότι οι γονείς του στάθηκαν πολύ τυχεροί που πρόλαβαν να κλειδωθούν στην κρεβατοκάμαρα και δεν είχαν την ίδια μοίρα με τον 40χρονο.

Την Τρίτη, ο 38χρονος, αμίλητος και πάλι, οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας Δημ. Σταύρου, ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως από ιδιαζόντως επικίνδυνο δράστη, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, οπλοφορία και οπλοχρησία κατά συρροή.

Παράλληλα, διατάχθηκε πραγματογνωμοσύνη από γιατρό για την ψυχική του κατάσταση, ενώ αύριο θα οδηγηθεί στην ανακρίτρια για να απολογηθεί.

Δέκα μαχαιριές

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι Αρχές, ο 38χρονος αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και την τελευταία 5ετία χρειάσθηκε αρκετές φορές να νοσηλευθεί.

Ξημερώματα της Κυριακής οι ηλικιωμένοι γονείς των δύο αδελφών κοιμούνταν. Ο 40χρονος βρισκόταν στο σαλόνι του σπιτιού, όπου προφανώς είχε αποκοιμηθεί βλέποντας τηλεόραση. Περίπου στις 3.00 τα ξημερώματα ο 38χρονος πήρε ένα μαχαίρι και άρχισε να καταφέρνει απανωτά χτυπήματα στο στήθος του 40χρονου, ο οποίος δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Στο θώρακα του άτυχου άντρα μετρήθηκαν τουλάχιστον 10 μαχαιριές.

Οι φωνές και η φασαρία ξύπνησαν τους δύο ηλικιωμένους, οι οποίοι βγήκαν από την κρεβατοκάμαρά τους για να δουν τι συμβαίνει. Φτάνοντας στο σαλόνι δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που έβλεπαν, ενώ ο 38χρονος χωρίς να διστάσει τους επιτέθηκε, τραυματίζοντας με το μαχαίρι την 74χρονη μητέρα του, αλλά και το 80χρονο πατέρα του, σε πρόσωπο και χέρια, στην προσπάθειά του να τον αφοπλίσει.

Ευτυχώς, ο 80χρονος κατάφερε κάποια στιγμή να χτυπήσει το μαχαίρι που κρατούσε στο χέρι και μέχρι ο 38χρονος να το ξαναρπάξει, πρόλαβαν και κλειδώθηκαν με τη γυναίκα του στην κρεβατοκάμαρα, διότι κανείς δεν ξέρει τι άλλο μπορούσε να κάνει.

Άμεσα ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και αστυνομικοί της ΟΠΚΕ και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας έφτασαν στη μονοκατοικία της οδού Τριών Ναυάρχων. Μπαίνοντας στο σπίτι βρέθηκαν μπροστά στο αποτρόπαιο θέαμα της άγριας δολοφονίας του 40χρονου, ενώ ο δράστης είχε κλειδωθεί στο δωμάτιό του χωρίς να δίνει σημείο ζωής ή απάντησης.
Τελικά, έπειτα από επιχείρηση των αστυνομικών, συνελήφθη και οδηγήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας. Από εκείνη την ώρα παραμένει σιωπηλός και δεν έχει απαντήσει σε καμία ερώτηση, ούτε καν όταν χθες το πρωί προσήχθη στον εισαγγελέα.

Οι ηλικιωμένοι γονείς του διακομίσθηκαν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου νοσηλεύθηκαν χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους και χθες πήραν εξιτήριο.

Πηγή: tharrosnews
 
Top