Σήμερα στις 10 το πρωί, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Γ. Γεωργιόπουλου πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Μικρού Συνεδριακού της Π.Ε Ηλείας (Ισόγειο Διοικητηρίου - Μανωλοπούλου 47) ενημέρωση σχετικά με τις στρατηγικές προτεραιότητες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας όπως αυτές παρουσιάστηκαν στη 1η φάση του πενταετούς επιχειρησιακού σχεδιασμού αλλά και ανταλλαγή απόψεων, για την υλοποίηση των επί μέρους σχεδιασμών των αυτοδιοικήτων θεσμών της Π.Ε.

Στη συνάντηση το «παρών» θα δώσουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας & Ωλένης, οι Δήμαρχοι της Π.Ε Ηλείας, ο Πρόεδρος Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ηλείας, ο Πρόεδρος της Ν.Ε του Τ.Ε.Ε- Τμ. Δυτικής Ελλάδας καθώς και οι Πρόεδροι των Λιμενικών Ταμείων Πύργου και Κυλλήνης, ενώ αναμένεται να είναι παρών και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας.

Η παρουσίαση θα γίνει από τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Γιώργο Αγγελόπουλο και την Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και θα ζητηθεί να κατατεθούν οι θέσεις και προτάσεις των φορέων που θα συμμετέχουν, με λίγα λόγια πρόκειται για ένα είδος διαβούλευσης του πενταετούς επιχειρησιακού προγράμματος της ΠΔΕ.

Η σύνταξη του Πενταετούς Επιχειρησιακού Προγράμματος 2014-2019 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας προβλέπεται με απόφαση Υπουργού Εσωτερικών.
Τα Πενταετή Επιχειρησιακά Προγράμματα έχουν ενιαία δομή, συγκρότηση και λογική που διέπει το σύνολο των διοικητικών και γεωγραφικών υποενοτήτων της Περιφέρειας και περιλαμβάνουν:

1. Στρατηγικό Σχέδιο
2. Επιχειρησιακό Σχέδιο
3. Πενταετές Πρόγραμμα Δράσεων και Οικονομικό Πρόγραμμα
4. Δείκτες Παρακολούθησης και Αξιολόγησης.

Το πενταετές επιχειρησιακό πρόγραμμα δεν είναι ένα ξεχωριστό χρηματοδοτικό εργαλείο και δεν είναι αφορμή για εντάξεις έργων καθώς οι εντάξεις έργων εξακολουθούν να γίνονται με συγκεκριμένες προϋποθέσεις στα επιμέρους χρηματοδοτικά προγράμματα.

Αντίθετα, η ουσία του πενταετούς επιχειρησιακού προγράμματος είναι να περιγράψει το πλαίσιο που συνοψίζει τις στρατηγικές επιλογές της Περιφέρειας και να καταγράψει τις δυνατότητες να υλοποιήσει αυτές τις στρατηγικές επιλογές τα επόμενα χρόνια.

Με την κατάρτιση του τόσο οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας όσο και οι υπηρεσίες του οργανισμού της Περιφέρειας θα έχουν μια τεκμηριωμένη εικόνα της κοινωνικών, οικονομικών και παραγωγικών παραμέτρων που διαμορφώνουν το προφίλ της περιοχής μας και των επιχειρησιακών δυνατοτήτων και προκλήσεων για την ανάπτυξη της περιοχής μας αντίστοιχα. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δίνει ιδιαίτερη σημασία στην κατάρτιση και παρακολούθηση του πενταετούς επιχειρησιακού προγράμματος ως κρίσιμου εργαλείου που εκκινεί από την συμμετοχικότητα για να καταλήξει στο αποτέλεσμα.

Πηγή: ilialive
 
Top