Για μια ακόμη φορά τον τελευταίο καιρό, τη Δευτέρα το βράδυ αρκετοί χρήστες του Facebook σε διάφορα μέρη του κόσμου δεν είχαν για λίγη ώρα πρόσβαση στο δίκτυο. Το τεχνικό πρόβλημα λύθηκε μετά από περίπου 40 λεπτά.

Ήταν η δεύτερη φορά σε μια εβδομάδα, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς και το BBC, που το Facebook «έπεσε». Μαζί του έπεσαν γύρω στο 4% και οι μετοχές του στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς ανησυχίες άρχισαν να ζώνουν τους επενδυτές μετά τα απανωτά προβλήματα.

Οι χρήστες έβλεπαν στην οθόνη τους το μήνυμα «Συγγνώμη, κάτι πήγε λάθος. Εργαζόμαστε πάνω στο πρόβλημα και θα το διορθώσουμε το συντομότερο δυνατό».

Κάτι ανάλογο είχε συμβεί την περασμένη Πάμπτη και τότε το Facebook είχε παραδεχθεί ότι τα τεχνικά προβλήματα προκλήθηκαν κατά λάθος από τους ίδιους τους μηχανικούς του, καθώς προσπαθούσαν να επιλύσουν κάποια ζητρήματα. Πιθανώς κάτι τέτοιο συνέβη και χθες - αν και αυτό μάλλον δεν παρηγορεί τους πολυπληθείς χρήστες του και μετόχους του.

Το Facebook έχει πλέον 1,5 δισεκατομμύρια χρήστες και συνεχίζει να επεκτείνεται. Ορισμένοι μάλιστα κατέφυγαν στο Twitter για να πουν τον πόνο τους και να κάνουν πλάκα με τα προβλήματα του Facebook.


 
Top