Στο Γαλλικό Ινστιτούτο απέναντι από το 1ο Γυμνάσιο Πύργου, μετακομίζει σύντομα η ΔΕΥΑΠ σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο δήμαρχος στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Ο δήμαρχος προχθές το μεσημέρι μάλιστα, επισκέφθηκε την ΔΕΥΑΠ για να ενημερωθεί από κοντά, από τον πρόεδρο Γιώργο Ανδριόλα για τα πεπραγμένα της μέχρι τώρα θητείας του σε αυτό το πόστο.

Όπως είπε ο κ. Λιατσής, διαπίστωσε ότι η ΔΕΥΑΠ έχει όντως μπει σε ένα καλό δρόμο, έχουν γίνει πολλές ρυθμίσεις οφειλών με τις 100 δόσεις για να μειωθούν τα χρέη προς την υπηρεσία αφού συντηρείται στο 100% από τα έσοδα που εισπράττει και τόνισε ότι η θητεία του Γ. Ανδριόλα είναι πράγματι αποδοτική, δικαιώνοντας την επιλογή του.

Βέβαια εξακολουθεί να υπάρχει μια τεράστια προσπάθεια όσον αφορά την είσπραξη ληξιπρόθεσμων κυρίως οφειλών που ακόμα είναι πολλές και με πιέσεις εκ μέρους της ΔΕΥΑΠ αλλά και διευκολύνσεις με δόσεις, καλούνται οι δημότες να ανταποκριθούν, διαφορετικά θα βρεθούν απέναντι σε διακοπές νερού.

Στο κτίριο Ψυχαλίνου το Συμβουλευτικό Κέντρο

Τώρα για όσους αναρωτιούνται τι θα γίνει το Συμβουλευτικό Κέντρο κακοποιημένων γυναικών Πύργου που φιλοξενείται στο κτίριο του Γαλλικού Ινστιούτου και έχει μια σημαντική κοινωνική προσφορά, η απάντηση που λάβαμε από τον κ. Λιατσή είναι ότι θα μεταφερθεί στο κτίριο Ψυχαλίνου, εφόσον βεβαίως συνεχίσει να υφίσταται το πρόγραμμα. Εξάλλου όπως είπε, είναι μια υπηρεσία με ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, όπου απαιτείται απόλυτη εχεμύθεια και ο συγκεκριμένος χώρος δεν προσφέρεται πλέον μετά την μεταφορά απέναντι του 1ου Γυμνασίου Πύργου. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να γίνει και εκ μέρους του δήμου προσπάθεια να συνεχίσει το Συμβουλευτικό Κέντρο το έργο του και να μπορέσει να γίνει επέκταση του προγράμματος στο οποίο είχε ενταχθεί.

Πηγή: ilialive
 
Top