Δεν υπάρχει καλύτερο ξεκίνημα της εβδομάδας από ένα λαχταριστό ζυμαρικό με την περίφημη Ρωμαϊκή σάλτσα.
Υλικά
4 φέτες ψιλοκομμένο μπέικον
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
1 κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
400 γρ. μπουκατίνι (μακριά ζυμαρικά με τρύπα)
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
½ κουταλιά της σούπας μπούκοβο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
Σ' ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι, μαζί με το μπέικον Μαγειρεύουμε για 3 λεπτά μέχρι να λιώσει το λίπος, προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
Τώρα ρίχνουμε το σκόρδο με το μπούκοβο, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τις ντομάτες.
Βράζουμε για 10 λεπτά μέχρι να πιει η σάλτσα τα υγρά.
Εν τω μεταξύ βράζουμε την pasta σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
Σουρώνουμε τα μπουκατίνι και τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα.
Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.
Τρίβουμε παρμεζάνα κατά βούληση.
Διάρκεια: 30 λεπτά
Πηγή: lovecooking