Τα οικονομικά του κόμματος περιγράφονται ως τραγικά και το ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζει πρόβλημα βιωσιμότητας και σκέφτονται ακόμη και την επιστροφή στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη ως μια λύση στην οικονομική δυσπραγία που το μαστίζει.

Η οικονομική κατάσταση περιγράφεται ως τραγική και το κόμμα αντιμετωπίζει πρόβλημα βιωσιμότητας, αφού η κρατική επιχορήγηση περιορίστηκε στο 10% και από τα περίπου 22 εκατ. ευρώ που έπαιρνε το ΠΑΣΟΚ το 2011, εξαιτίας της πτώσης της εκλογικής του δύναμης, αναμένεται για το 2013 και 2014 να μπουν στα ταμεία του περίπου 2,5 εκατ.

Ωστόσο ακόμα και αυτά δεν θα μπαίνουν στο ταμείο, αφού είναι εκχωρημένα λόγω δανείων στις τράπεζες. Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο γενικός διευθυντής του κόμματος Νίκος Σαλαγιάννης έχει ενημερώσει τόσο τον Ευάγγελο Βενιζέλο όσο και τον γραμματέα του κόμματος Νίκο Ανδρουλάκη πως θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις και η πρόταση του είναι η επιστροφή του Κινήματος στο παλιό ιστορικό κτίριο της Χαριλάου Τρικούπη 50. Μία τέτοια κίνηση θα απελευθέρωνε το ΠΑΣΟΚ από τα 35.000 ευρώ μηνιαίως! που δίνει για το κτίριο της Ιπποκράτους αφού για τη Χαριλάου Τρικούπη έδινε 5.000 ευρώ.

Πηγή: Παραπολιτικά
 
Top