Την πόρτα της εξόδου δείχνει η κυβέρνηση σε χιλιάδες φοιτητές του Πανεπιστημίου της Πάτρας, στο όνομα της υλοποίησης του νέου νομικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από έρευνα η εφαρμογή από τον προσεχή Σεπτέμβριο ενός καταδικαστικού νόμου, συνεπάγεται τη διαγραφή από το πανεπιστήμιο της Πάτρας περισσοτέρων των 2500 φοιτητών, αριθμός που αντιστοιχεί στο 10% περίπου των 25.000 φοιτητών που αποτελούν το δυναμικό του Ιδρύματος της Αχαϊκής πρωτεύουσας.

Ο Νόμος δεν «κτυπά» μόνο τους λεγόμενους αιώνιους φοιτητές καθώς προβλέπει τη διαγραφή ακόμα και ενεργών φοιτητών, που απλά αμέλησαν, να κάνουν εγγραφή σε δυο συνεχόμενα εξάμηνα.

Οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Πάτρας τονίζουν πως πρόκειται για έναν άδικο νόμο, ο οποίος εξαναγκάζει τους πρυτάνεις και τα όργανα διοίκησης των σχολών να διαγράψουν παιδιά τα οποία είναι ενεργεί φοιτητές και σε ηλικία 19, 20 22 χρόνων από αμέλεια ή από οικονομική δυσπραγία , θα βρεθούν αντιμέτωπα με μια εξουθενωτική τιμωρία.

Πηγή: patrastimes
 
Top