Στο στάδιο της υλοποίησης φαίνεται ότι μπαίνει η δέσμευση της κυβέρνησης περί απομάκρυνσης των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων καθώς με επείγουσα εγκύκλιο του Αντώνη Μανιτάκη ζητείται από όλους τους δημόσιους οργανισμούς να καταθέσουν τα σχετικά στοιχεία.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ζητά να ενημερωθεί μέσα σε 24 ώρες και με τρόπο επίσημο από το σύνολο της Δημόσιας Διοίκησης για το σύνολο των υποθέσεων δημοσίων υπαλλήλων που κρίθηκαν για πειθαρχικά παραπτώματα από το 2008 μέχρι και σήμερα.

Φαίνεται ότι οι σχετικές έντονες υποδείξεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά κινητοποίησαν το αρμόδιο υπουργείο, το οποίο εξάλλου θα χρειαστεί σύντομα να καταθέσει συγκεκριμένα στοιχεία για τον αριθμό των επίορκων υπαλλήλων που μπορούν άμεσα να απολυθούν, απαλλάσσοντας τον κρατικό προϋπολογισμό από το κόστος της μισθοδοσίας τους.

Με τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα να βρίσκονται πλέον σε οριακό σημείο, η κυβέρνηση επιχειρεί να στείλει ένα μήνυμα αποφασιστικότητας και πιστής τήρησης των δεσμεύσεων της χώρας έναντι των εταίρων της.

Πηγή: iefimerida
 
Top