"Ταξίδεψαν" το Πατραϊκό κοινό χθες βράδυ, οι δύο σπουδαίες ερμηνεύτριες, Χαρούλα Αλεξίου και Δήμητρα Γαλάνη...


Για περισσότερες από δυόμισι ώρες - στο γήπεδο της Παναχαϊκής έδωσαν το δικό τους ξεχωριστό παρόν - δυο σύμβολα της ελληνικής μουσικής σκηνής, σε ένα πρόγραμμα που σχεδίασαν οι ίδιες, οδηγώντας το κοινό ένα μουσικό ταξίδι στα τοπία του ελληνικού τραγουδιού συνοδευόμενες από οκτώ μουσικούς.

Από το “Όλα σε θυμίζουν” και το “Ζω” ως τα “Στερεότυπα” και το “Δι’ ευχών”, από τα τραγούδια των μεγάλων συνθετών και στιχουργών ως τα τραγούδια που έγραψαν οι ίδιες. Δύο μεγάλες φωνές που ενώθηκαν σε μία. Τόσο απλά, τόσο πολύτιμα.

Ποτέ άλλοτε δύο ελληνικές φωνές δεν ταίριαξαν τόσο πολύ αλλά το σημαντικότερο όλων ίσως είναι το γεγονός, πως ποτέ δύο γυναίκες της μουσικής δεν έσκυψαν με τόση εκτίμηση η μία στο έργο της άλλης.

Τραγούδια που δένουν μεταξύ τους με το ύφος, το ήθος, το ρυθμό, τον αναστεναγμό και την χαρά τους. Οι μουσικοί - κοινή ομάδα - βάλανε όλη τους την έμπνευση στις ενορχηστρώσεις.

Όπως οι ίδιες δηλώνουν αυτό που προκύπτει σκηνή αυτό το καλοκαίρι δικαίως παραπέμπει στην αίσθηση πως είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα από την τελευταία φορά. Οι φωνές τους ενώθηκαν πάλι με άπειρη συγκίνηση καταθέτοντας παράλληλα το ξεχωριστό τους καλωσόρισμα στο κοινό της Πάτρας.

















 
Top