Συνεχίζονται τα αστυνομικά μέτρα στο Αιτωλικό, ώστε να περιοριστεί οποιοδήποτε ενδεχόμενο νέων επεισοδίων...


Ελπίζει σε ενίσχυση η τοπική Αστυνομική Διεύθυνση, για πιο μόνιμη παρουσία στην περιοχή

Οι μνήμες από τα πρόσφατα πολύ σοβαρά επεισόδια στο Αιτωλικό, μεταξύ κατοίκων και ρομά, είναι ζωντανές και το θέμα εξακολουθεί να είναι κυρίαρχο στην περιοχή.

Οι περισσότεροι ρομά από τον οικισμό όπου όλα προκλήθηκαν έχουν φύγει και σύμφωνα με πληροφορίες φιλοξενούνται σε συγγενείς τους σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι, χωρίς κάνεις να ξέρει πότε θα επιστρέψουν. Ήδη εκφράζονται φόβοι πως αυτή η μετακίνηση του συγκεκριμένου πληθυσμού, μπορεί να προκαλέσει σε άλλες περιοχές προβλήματα.
Ο σχεδιασμός πάντως για την αστυνόμευση της περιοχής έχει αλλάξει άρδην αλλά αυτό προϋποθέτει και πιο ενισχυμένη Διεύθυνση.

Από εκεί και πέρα, το πανηγύρι της Αγίας Αγάθης στο Αιτωλικό, που ξεκινά σήμερα και θα διαρκέσει τέσσερεις ημέρες, είναι μια ακόμη παράμετρος που εξετάζουν οι αστυνομικοί, ώστε να μην επαναληφθούν τα ίδια, αφού εδώ και δεκαετίες, η παρουσία ρομά, κυρίως μουσικών, αποτελεί στοιχείο του πανηγυριού. Τώρα όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει…
Πάντως, γενικότερα η αστυνομική παρουσία παραμένει αισθητή στο Αιτωλικό, ώστε να αποτραπεί το οτιδήποτε και ήδη παρατηρείται μια αισθητή μείωση της παραβατικότητας στην περιοχή. Και όλα αυτά με τα πενιχρότατα μέσα που διαθέτει η Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας, που είναι μια υπηρεσία σοβαρότατα ελλειμματική, τόσο σε μέσα, όσο και σε ανθρώπους.

Αναφορές και αιτήματα, έχουν σταλεί στα ανώτατα κλιμάκια, ώστε η Διεύθυνση να ενισχυθεί τουλάχιστον σε προσωπικό και ασκούνται πιέσεις, ώστε με τις έκτακτες μεταθέσεις που θα γίνουν τον Οκτώβριο, αυτό να επιτευχθεί στον βαθμό που είναι εφικτό.

Πηγή: agriniopress
 
Top