Στο βόρειο λιμάνι της Πάτρας πρόσδεσε σήμερα το πρωί (Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011) το κρουαζιερόπλοιο "Μ/V ATHENA" ,με 600 και πλέον επιβαίνοντες (387 τουρίστες γερμανικής κυρίως υπηκοότητας και 218 άτομα πλήρωμα)...


To κρουαζιερόπλοιο «M/V ATHENA» με σημαία Πορτογαλίας και μήκους 160 μέτρων κατέπλευσε στο λιμάνι της Πάτρας προερχόμενο από την Καλαμάτα ενώ ο επόμενος σταθμός του θα είναι η Κέρκυρα. Το κρουαζιερόπλοιο ξεκίνησε το ταξίδι του από την Νίκαια της Γαλλίας και τελευταίος του σταθμός θα είναι η Βενετία.


Οι τουρίστες αποβιβαζόμενοι από το κρουαζιερόπλοιο «M/V ATHENA», είχαν μια πρώτη «γεύση» από την Πάτρα, καθώς ο Ο.Λ.ΠΑ Α.Ε είχε διοργανώσει επίσημη υποδοχή με κέρασμα παραδοσιακών τοπικών προϊόντων, ενώ ο κάθε επισκέπτης με την έξοδό του από το πλοίο εφοδιάστηκε με ενημερωτικά φυλλάδια για την ξενάγησή του στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή, καθώς και με την εκπτωτική κάρτα (Visitor Card) του Ο.Λ.ΠΑ. Α. Ε. προκειμένου να προχωρήσει με έκπτωση στις αγορές του από τα καταστήματα της Πάτρας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στην πλειοψηφία τους οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου (περίπου 300) ήταν ποδηλάτες, οι οποίοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα των επισκέψεων που διοργανώνει ο κρατικός ραδιοσταθμός της Βαυαρίας σε αρχαιολογικούς χώρους και άλλα αξιοθέατα της χώρας μας.

Οι 300 και πλέον ποδηλάτες όλων των ηλικιών (ο μεγαλύτερος από αυτούς είναι 87 ετών) αφού πέρασαν με τα ποδήλατά τους την γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, επισκέφθηκαν την πόλη της Ναυπάκτου και αργά το μεσημέρι επέστρεψαν στην Πάτρα.

Οι ξένοι τουρίστες παρέμειναν στην πόλη μας έως και τις 7.00 το απόγευμα και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Πάτρα, να επισκεφθούν τα αξιοθέατά της, αλλά και να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους στα καταστήματα της πόλης.

Να σημειωθεί ότι περίπου 50 γερμανοί τουρίστες προτίμησαν να επισκεφθούν το ορεινό Καλέντζι του δήμου Ερυμάνθου πραγματοποιώντας πεζοπορία σε ορεινά μονοπάτια του ελατοδάσους της περιοχής.

Κατά την διάρκεια των επαφών του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ο.Λ.ΠΑ. Α.Ε κ. Κώστα Πλατυκώστα του προέδρου του Οργανισμού κ. Γιώργου Ζεππάτου, στελεχών του Οργανισμού καθώς και του Υπολιμενάρχη Πατρών κ. Γιάννη Βασιλόπουλου με τον πλοίαρχο και τους αξιωματικούς του κρουαζιερόπλοιου «Μ/V ΑΤΗΕΝΑ» αντηλλάγησαν αναμνηστικά δώρα.

Ο πλοίαρχος του κρουαζιερόπλοιου «M/V ΑΤΗΕΝΑ» από την πλευρά του ευχαρίστησε τον Ο.Λ.ΠΑ Α.Ε, καθώς και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πατρών για το θερμό καλωσόρισμα που τους επεφύλαξαν στην Πάτρα και τους ξενάγησε στους χώρους του πλοίου, εκφράζοντας παράλληλα την απόλυτη ικανοποίησή του για το λιμάνι της Πάτρας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το λιμάνι της Πάτρας είναι από τα πλέον ασφαλή και εύκολα στην χρήση λιμάνια που μέχρι σήμερα έχει επισκεφθεί».


 
Top