Ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας και καθηγητής της Εγκληματολογίας Άγγελος Τσιγκρής -με αφορμή το θάνατο πυροσβέστη από πυρά κακοποιών σε ένοπλή ληστεία στην Πάτρα- έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Το έγκλημα αυξάνει με δραματικούς ρυθμούς. Μέσα σε ένα χρόνο διπλασιάστηκαν οι ένοπλες ληστείες, ενώ πρωτοφανή αύξηση καταγράφουν και όλοι οι υπόλοιποι ποιοτικοί και ποσοτικοί δέικτες του εγκλήματος.

Η ανασφάλεια των πολιτών έχει φτάσει σε ανησυχητικούς δείκτες. Οι πολίτες αισθάνονται απροστάτευτοι.

Η χώρα μας βρίσκεται στο έλαιος ληστρικών επιθέσεων επικίνδυνων συμμοριών. Η Ελλάδα φαντάζει ανοχύρωτη χώρα.

Οι αστυνομικοί πολλές φορές ξεπερνούν τους εαυτούς τους για να ανταποκριθούν στην αποστολή τους. Όμως, το κράτος απουσιάζει.

Η επιχειρησιακή ετοιμότητα της Ελληνικής Αστυνομίας φθίνει καθημερινά. Τα περιπολικά δεν έχουν βενζίνη και ελαστικά. Το προσωπικό μένει απλήρωτο. Οι υπηρεσίες υπολειτουργούν. Οι ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα είναι πλέον ασφυκτικές.

Η Κυβέρνηση αποδεικνύεται ανεπαρκής και άτολμη και στον τομέα της ασφάλειας των πολιτών. Διαχειρίζεται την εγκληματικότητα με όρους επικοινωνιακούς και όχι επιχειρησιακούς.

Η Ελλάδα χρειάζεται κυβέρνηση που μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις προκλήσεις της νέας εποχής και να εγγυηθεί την ασφάλεια, τη ζωή και την περιουσία των πολιτών»


 
Top