Χωρίς αποτέλεσμα είναι μέχρι αυτή τη στιγμή οι έρευνες της Αστυνομίας Πατρών για τον εντοπισμό των δύο ληστών που προκάλεσαν σοκ στην τοπική κοινωνία με την εν ψυχρώ εκτέλεση του 59χρονου πυροσβέστη σε ληστεία super market, σήμερα το μεσημέρι...


Όλα συνέβησαν στις 12:30, όταν οι δύο δράστες εισέβαλαν στο super marke "Champion Μαρινόπουλος", που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ελ.Βενιζέλου και Κορίνθου, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους με γυαλιά ηλιου και φορώντας τις κουκούλες από τις λευκές μπλούζες τους στο κεφάλι.

Κατευθύνθηκαν αμέσως στο χώρο που βρίσκονται τα ταμεία και υπό την απειλή όπλου απέσπασαν από τις εργαζόμενες το ποσό των 3.000 ευρώ.

Ο 59χρονος Πυροσβέστης Κώστας Μαντάς, που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο κατάστημα, βλέποντας τους ληστές, επέστρεψε στο αυτοκίνητό του, απ' όπου πήρε ένα λοστό, και μπήκε ξανά στο κατάστημα από την κύρια είσοδο με σκοπό να ακινητοποιήσει τους ληστές.

Πληροφορίες αναφέρουν πως αρχικά φώναξε να κλείσουν οι πόρτες και στη συνέχεια πρόλαβε να χτυπήσει στην πλάτη τον έναν ληστή.

Ωστόσο, ο δεύτερος ληστής, χωρίς να διστάσει καθόλου, έβγαλε το όπλο και πυροβόλησε τον άτυχο άνδρα τρεις φορές, στο κεφάλι, το λαιμό, το στήθος και το στομάχι.

Στο κατάστημα επικράτησε πανικός, με τους δύο δράστες να τρέπονται σε φυγή με ένα μαύρο δίκυκλο μικρού κυβισμού και τον άτυχο πυροσβέστη να κείτεται στα ταμεία σοβαρά τραυματισμένος.

Ο 59χρονος διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, αλλά δεν τα κατάφερε αφού εξέπνευσε κατά τη μεταφορά του.

Επί τόπου έσπευσε δύναμη της αστυνομίας που έγινε αποδέκτης των έντονων αντιδράσεων όσων ήταν μπροστά στο συμβάν και είχαν σοκαριστεί. Οι αστυνομικοί εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών που διέφυγαν προς την Ελευθερίου Βενιζέλου.

Όπως λέγεται από την Ασφάλεια, υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία για τον εντοπισμό τους, έστω κι αν ακόμη δεν έχει εντοπιστεί το μέσο διαφυγής τους. Πηγές της Ασφάλειας, από τις μαρτυρίες που συνέλεξαν, έχουν καταλήξει επίσης στο συμπέρασμα ότι, κατά πάσα πιθανότητα, πρόκειται για Έλληνες, χρήστες ναρκωτικών.

Ο άτυχος 59χρονος πυροσβέστης, εργαζόταν ως τηλεφωνητής στον Α' Πυροσβεστικό Σταθμό της Πάτρας και ήταν πατέρας δυο παιδιών. Πήγαινε συχνά στο συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ αφού τον τελευταίο καιρό ήταν κάτοικος της περιοχής. Η καταγωγή του ήταν από την Κεφαλλονιά, αλλά έμενε πολλά χρόνια στο Ζαβλάνι και σχετικά πρόσφατα είχε μετακομίσει στην περιοχή του Αγ. Ιωάννη Πράτσικα.

Λεπτομέρειες για την κηδεία του μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου δεν είχαν γίνει γνωστές, αλλά το πιθανότερο είναι πως θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα.


 
Top