(φωτό από protothema)

Η εκπαιδευτική πτήση της Παρασκευής έμελλε να είναι και τελευταία για τους δύο "Ίκαρους", εραστές των αιθέρων, που χάθηκαν πρόωρα όταν το διθέσιο μονοκινητήριο εκπαιδευτικό αεροπλάνο τύπου Grob G115 στο οποίο επέβαιναν κατέπεσε περίπου στις 4.30 το μεσημέρι...

στη θάλασσα μεταξύ Πόρτο Χέλι και Σπετσών.Το αεροπλανάκι είχε απογειωθεί από τα Μέγαρα με προορισμό το Πόρτο Χέλι και γύρω στις 4 είχε απογειωθεί για να επιστρέψει στα Μέγαρα. Για αδιευκρίνιστο λόγο, όμως, κατέπεσε λίγη ώρα αργότερα.

Θαλάσσια ταξί και καΐκια έσπευσαν στο σημείο που είδαν να πέφτει το αεροπλανάκι και εντόπισαν δυστυχώς μόνο τα συντρίμμια του, ενώ λίγη ώρα αργότερα, ένα Super Puma, που επιστρατεύτηκε επιστρέφοντας από άλλη αποστολή. Εν συνεχεία έσπευσαν στο σημείο πλωτά του λιμενικού και ένας ιδιώτης δύτης εντόπισε τα δύο πτώματα μέσα στο θάλαμο του αεροσκάφους.

Πρόκειται για τον εκπαιδευτή και ιδιοκτήτη της σχολής πιλότων Flight Simulator Center Σωτήρη Αναγνωστόπουλο 60 ετών (φωτό) και τον τυνησιακής καταγωγής (με γερμανικό διαβατήριο) εκπαιδευόμενο Χαμντί Σαμπρί. Η συγκεκριμένη σχολή έχει έδρα τα Μέγαρα Αττικής και δραστηριοποιείται από το 1991 στον τομέα της εκπαίδευσης στον αεροπορικό χώρο.


Φωτογραφία από τον τόπο του δυστυχήματος
(greekhelicopters.gr)

Τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος ερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές, ενώ τα σώματα των δύο άτυχων πιλότων μεταφέρθηκαν στο νεκροτομείο του Κρανιδίου.

Το αεροπλάνο του δυστυχήματος
σε παλιότερη φωτογραφία του κ Ανδρέα Νικολάου
(Hellenic Aviators)

Αναπόφευκτα, το μυαλό των Αιγιωτών πηγαίνει στο άλλο πρόσφατο αεροπορικό δυστύχημα, όταν τον περασμένο Ιούνιο έχασαν με παρόμοιο τρόπο τη ζωή τους ο 50χρονος Απόστολος Κούρτης και ο 17χρονος εκπαιδευόμενος Πέτρος Μαχαίρας, όταν κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης το αεροπλανάκι τους έπεσε σαν μολύβι στο έδαφος, οδηγώντας τους στο θάνατο...

Πηγή: filodimos
 
Top