Στον αστερισμό του Μνημονίου κινείται το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πρώτο σε προτίμηση επιτυχόντων στις πανελλαδικές...

Ετσι, βάζει «προειδοποιητικά» λουκέτο για τρίτη φορά τα τελευταία 4 χρόνια και από την Τετάρτη (6/10) έως την Παρασκευή (8/10) προχωρά σε αναστολή μαθημάτων, λόγω έλλειψης προσωπικού, αιθουσών και άλλων λειτουργικών προβλημάτων!

Την απόφαση προσωρινής διακοπής έλαβε η γενική συνέλευση του Τμήματος.

Συνολικά στο Παιδαγωγικό του ΑΠΘ φοιτούν σήμερα 2.000 άτομα, 100 μεταπτυχιακοί, ισάριθμοι υποψήφιοι διδάκτορες και περισσότεροι από 200 μετεκπαιδευόμενοι εκπαιδευτικοί. Διαθέτει 30 μέλη Επιστημονικού Διδακτικού Προσωπικού (ΕΔΠ) και μόλις έλαβε... τέσσερις αποσπασμένους από την Α'βάθμια και τη Β'βάθμια εκπαίδευση.

«Ζητήσαμε από το υπουργείο 27 άτομα ΕΔΠ και μας έστειλαν τέσσερις! Κάνουμε μαθήματα σε δανεικές αίθουσες άλλων σχολών. Δεν υπάρχουν εργαστήρια. Αντί ηλεκτρονικών υπολογιστών χρησιμοποιούμε μαυροπίνακα», δηλώνει η κοσμήτωρ της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ, Δήμητρα Κογκίδου.

Φοιτητές και φοιτήριες συμμετέχουν σε μαθήματα όρθιοι. Συχνά παρατηρείται ουρά έξω από τις αίθουσες προκειμένου να εξασφαλίσουν όχι θέση να καθίσουν, αλλά χώρο να σταθούν και να παρακολουθήσουν το μάθημα. Το αμφιθέατρο της Πολυτεχνικής Σχολής είναι «δανεικό» για λίγες ώρες στο Παιδαγωγικό. Δεν υπάρχει η δυνατότητα προσβασιμότητας σε φοιτητές με ειδικές ανάγκες.

«Το Παιδαγωγικό Τμήμα πρέπει να παράγει πραγματικούς δασκάλους, που θα αξίζουν τον τίτλο αυτό. Γι' αυτό δεν είναι δυνατόν να δεχτεί τη συνεχή υποβάθμιση των εκπαιδευτικών διαδικασιών», τονίζει η κ. Κογκίδου.

Ανάλογες κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί στις Παιδαγωγικές Σχολές Αθήνας, Κρήτης, Πατρών και Φλώρινας.

Πηγή: ethnos
 
Top