70χρονος Ολλανδός τουρίστας που βρισκόταν για διακοπές στην Κω, νοσηλεύεται διασωληνωμένος με συμπτώματα βαρύτατης λοιμώδους μεταδοτικής ασθένειας.

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της χώρας, καθώς από την Τετάρτη νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αθήνας με χολέρα τουρίστας που παραθέριζε στην Κω.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για άνδρα από την Ολλανδία που έκανε διακοπές με τη σύζυγό του κι όταν άρχισε να εμφανίζει τα πρώτα συμπτώματα.

Αρχικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του νησιού και στη συνέχεια στην Αθήνα, όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένος. Δείγματα έχουν σταλεί για περαιτέρω διερεύνηση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αθανάσιο Γιαννόπουλο, κλιμάκιο ειδικών επιστημόνων μεταβαίνει σήμερα στο νησί προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν κι άλλα κρούσματα.

Πάντως ο ίδιος εμφανίζεται καθησυχαστικός, τονίζοντας ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 70χρονος, ο οποίος βρισκόταν για διακοπές στην Κω, εκδήλωσε συμπτώματα που παρέπεμπαν σε γαστρεντερίτιδα αλλά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα η κατάσταση του έτεινε εκτός ελέγχου και με βαρύτατες επιπλοκές, γεγονός που κινητοποίησε τους γιατρούς ώστε να διερευνήσουν το ενδεχόμενο του "ξεχασμένου" λοιμώδους νοσήματος.


 
Top