Συνελήφθη χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών με τη συνδρομή αστυνομικών της Άμεσης Δράσης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, 30χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη ληστειών κατ’ εξακολούθηση και για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα προχθές, (15-10-2015) το βράδυ, στην Πάτρα, ο δράστης μετέβη σε κατάστημα ενδυμάτων και με την απειλή όπλου προσπάθησε να αφαιρέσει χρήματα από 24χρονο υπήκοο Κίνας, υπάλληλο του καταστήματος, πλην όμως δεν τα κατάφερε και τράπηκε σε φυγή με όχημα.

Αργότερα το ίδιο βράδυ, ο δράστης κινούμενος με το αυτοκίνητό του, σε κοντινή απόσταση, αποβιβάστηκε και πλησίασε πεζή 25χρονη και με την απειλή όπλου, αφαίρεσε την τσάντας της.

Στη συνέχεια, ο 30χρονος ενεργώντας με τον ίδιο τρόπο, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, αφαίρεσε από δύο ακόμα ημεδαπές γυναίκες ηλικίας 19 και 20 ετών, τις τσάντες τους, αποκομίζοντας μικρό χρηματικό ποσό.

Για την διερεύνηση των περιστατικών ενεργήθηκαν αναζητήσεις από αστυνομικούς, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό του οχήματος του 30χρονου χθες, αργά το βράδυ και τη σύλληψή του.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι (απομίμηση, τύπου replica), μικροποσότητα κάνναβης, έξι (6) ναρκωτικά δισκία και προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα (τσάντες και πορτοφόλι), που είχε αφαιρέσει από τις παθούσες το προηγούμενο βράδυ, τα οποία και αποδόθηκαν σε αυτές.

Το όχημα του 30χρονου κατασχέθηκε ως μέσο για την διευκόλυνση στην τέλεση αξιόποινων πράξεων, ενώ οι έρευνες για εμπλοκή του σε παρόμοια αδικήματα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί ενώπιον του Ανακριτή την προσεχή Τρίτη (20-10-2015).

Το προανακριτικό έργο και οι έρευνες ενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών.




 
Top