Πολλά προβλήματα με πτώσεις δέντρων αλλά και πλημμύρες, κυρίως δρόμων αλλά και καλλιεργήσιμων εκτάσεων, έφερε η χθεσινή καταιγίδα που ξέσπασε το απόγευμα σε όλη την Ηλεία, κάνοντας έντονη την παρουσία της στον Κάμπο αλλά και την Αμαλιάδα. Η ξαφνική νεροποντή και ο δυνατός αέρας, προκάλεσαν αρκετά προβλήματα σε Ανδραβίδα, Κυλλήνη Τραγανό και Λεχαινά, με έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, ενώ από τους ανέμους προκλήθηκαν ζημιές στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού και Αθλητικού Ομίλου Λεχαινών αλλά και σε σκάφη που βρισκόταν έξω.

Η βροχή που έπεφτε με ορμή στάθηκε αιτία μέσα σε λίγη μόλις ώρα αφού τα φρεάτια δεν προλάβαιναν να απορροφήσουν τα νερά, να πλημμυρίσουν ακόμα και οι δρόμοι που οδηγούν στο λιμάνι της Κυλλήνης, που είχε μετατραπεί χθες το απόγευμα σε λίμνη, δημιουργώντας δυσκολία στην μετακίνηση των οχημάτων προς το λιμάνι. Πολύ νερό όμως έπεσε και μέσα στην πόλη της Ανδραβίδας, όπου αρκετοί κεντρικοί δρόμοι έγιναν... ποτάμια, η στάθμη είχε ανέβει επικίνδυνα, ωστόσο δεν υπήρξαν πλημμύρες σε σπίτια.

Στο στόχαστρο του καιρού βρέθηκαν και πολλά χωράφια, η αγωνία των αγροτών ήταν διάχυτη για το τι πρόκειται να αντιμετωπίσουν πηγαίνοντας στις περιουσίες τους και ήταν τέτοιο το πρόβλημα που η απρόσμενη καταιγίδα στάθηκε ικανή να… διαλύσει την σύσκεψη των αγροτών στην Βάρδα, αφού έπρεπε εσπευσμένα να δώσουν προτεραιότητα στις καλλιέργειές τους και να πάνε από κοντά να δουν τι γίνεται. Με το φως της ημέρας σίγουρα, τα προβλήματα θα είναι πολλά, δεν αποκλείεται να έχουμε ζημιές και σε θερμοκήπια όπως και στις ελιές. Πάντως η Π.Υ Λεχαινών μας διαβεβαίωσε ότι δεν είχε κλήσεις για πλημμύρες. Η καταιγίδα διήρκεσε λιγότερο από δύο ώρες, αλλά όπως λένε κάτοικοι του κάμπου, δε ήταν η διάρκεια της βροχής που προκάλεσε τα προβλήματα, όσο ή ένταση της.

Πτώσεις δέντρων στην Αμαλιάδα

Στην Αμαλιάδα το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν κυρίως οι ισχυροί άνεμοι που οδήγησαν σε πτώσεις δέντρων, η Πυροσβεστική Αμαλιάδας σε αντίθεση με τα Λεχαινά, έλαβε πολλές κλήσεις και όλα τα οχήματά της ήταν σε σημεία όπου απομάκρυναν από τους δρόμους που εμπόδιζαν την κυκλοφορία δέντρα αλλά και στύλους δικτύων που έπεσαν από τον αέρα. Πάντως στην περιοχή της Αμαλιάδας δεν σημειώθηκαν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα.

Πηγή: ilialive
 
Top