Στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η Αστυνομία για το άγριο έγκλημα, του Σάκη Μπελόκα, που σημειώθηκε στο Λαμπέτι Πύργου κι έχει συγκλονίσει και την Αχαΐα, αναφέρει τα εξής:

"Συνελήφθη, σήμερα (21-10-2015) το μεσημέρι στο Λαμπέτι Πύργου από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου,77χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε – κακουργηματικού χαρακτήρα - δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

Ειδικότερα, ο 77χρονος σήμερα το μεσημέρι στο Λαμπέτι Πύργου, πυροβόλησε, τρείς φορές, με κυνηγετικό όπλο, εναντίον του 58χρονου, τη στιγμή που ο τελευταίος βρίσκονταν σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και τον τραυμάτισε θανάσιμα.

Ο δράστης ομολόγησε τη πράξη του στους αστυνομικούς και την απέδωσε σε προσωπικές διαφορές που είχε με το θύμα.

Οι αστυνομικοί κατά την εξερεύνηση του τόπου του περιστατικού βρήκαν και κατέσχεσαν τρείς κάλυκες και το κυνηγετικό όπλο που χρησιμοποίησε ο δράστης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας.

Την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου."







18:30 Ο γνωστός Πυργιώτης Σάκης Μπελόκας είναι ο άνδρας που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες του 77χρονου στη περιοχή του Λαμπετίου. Ο 57χρονος Σάκης Μπελόκας είχε διατελέσει δημοτικός σύμβουλος επί σειρά ετών ενώ ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία.

Όπως αναφέρει το ilialive.gr ο 77χρονος δράστης, σύμφωνα με πληροφορίες από κατοίκους του Λαμπετίου στις αρχές της δεκαετίας του 1980 είχε σκοτώσει μια έγκυο γυναίκα μητέρα δύο παιδιών, έξω από τον Πύργο.

Το κακό συνέβη περίπου στη μια το μεσημέρι, στο κέντρο του Λαμπετίου, στην αγορά του χωριού, μπροστά στα μάτια δεκάδων συμπολιτών.

Ο 77χρονος κατέβηκε με τη φρέζα του στο κέντρο του χωριού κρατώντας μια κυνηγετική καραμπίνα. Πλησίασε στα τραπέζια του καφενείου εκεί που ο Σάκης Μπελόκας και η παρέα του έπιναν ούζα.

Αρχικά είπε στους θαμώνες "κάντε άκρη θα τον καθαρίσω. Οι άλλοι δεν φταίτε τίποτα" και χρησιμοποιώντας υβρεολόγιο πυροβόλησε εν ψυχρώ και σχεδόν εξ επαφής τον 57χρονο.

Τουλάχιστον δύο φορές πέτυχε το θύμα του ο 77χρονος ενώ χρησιμοποίησε και σκάγια για το κυνήγι αγριογούρουνου.

Την ίδια στιγμή τα μέλη της παρέας του θύματος δεν πρόλαβαν να απομακρυνθούν, ούτε καν να πουν κάτι για να τον μεταπείσουν. Μετά τους πυροβολισμούς, έπεσαν πάνω του να πάρουν το όπλο και εκτιμάται πως έπεσαν ακόμα δύο πυροβολισμοί στον αέρα. Οι θαμώνες του καφενείου ακινητοποίησαν το δράστη και στη συνέχεια τον παρέδωσαν στους αστυνομικούς που έφτασαν άμεσα στο σημείο.

Συγκλονισμένο το χωριό δεν ξέρει τι να πει για το φονικό που συνέβη μπροστά στα μάτια όλων. Ο δράστης μετά το φονικό μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο Πύργου, όπου και νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης φέρεται να οδηγήθηκε στο έγκλημα καθώς υποστήριξε πως είχε οικονομικές διαφορές με το θύμα.

Διαβάστε ακόμα: Πύργος: Εν ψυχρώ δολοφονία στο Λαμπέτι - 82χρονος εκτέλεσε 58χρονο συνταξιούχο αστυνομικο

 
Top