Κατολισθητικά κυρίως φαινόμενα και πτώσεις δέντρων, σημειώθηκαν από την έντονη κακοκαιρία στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας. Τα σοβαρότερα όμως προβλήματα δημιουργήθηκαν στο εθνικό δίκτυο της «111» όπου ενάμιση χιλιόμετρο πριν τη Δίβρη κατολίσθησαν μεγάλοι όγκοι χώματος με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία. Για την σοβαρή αυτή κατολίσθηση, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Γιώργο Γεωργακόπουλο ενημερώθηκαν εγκαίρως οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας για την αποστολή μηχανημάτων.

«Μικρότερης έκτασης κατολισθήσεις είχαμε ακόμα στα Άσπρα Σπίτια και στον Πλάτανο όπου αποκλείστηκε δρόμος που οδηγεί σε οικεία. Τα προβλήματα αυτά αντιμετωπίστηκαν εγκαίρως από μηχανήματα και συνεργεία του δήμου που βρίσκονται επι ποδός και θα παραμείνουν σε πλήρη ετοιμότητα και επιφύλαξη μέχρι και το Σάββατο».

Ατύχημα όμως σημειώθηκε και στην εθνική οδό Πύργου - Αρχαίας Ολυμπίας στο ύψος του Πελοπίου από πτώση δέντρου (λεύκα). Την στιγμή της πτώσης, κλαδιά του δέντρου έπεσαν σε αυτοκίνητο που βρισκόταν εν κινήσει προκαλώντας υλικές ζημιές στο όχημα και ελαφρά- ευτυχώς- τραύματα στον οδηγό του.
«Η εθνική οδός χρειάστηκε να κλείσει για λίγη ώρα προκειμένου να παρέμβει η Πυροσβεστική Υπηρεσία για την απομάκρυνση του δέντρου. Από την πτώση, από θαύμα δεν σημειώθηκε σοβαρότερο ατύχημα καθώς μέρος κλαδιών της λεύκας, έπεσαν σε διερχόμενο αυτοκίνητο προξενώντας του ζημιές και τραυματίζοντας ελαφρά στο πρόσωπο τον οδηγό του» τόνισε ο κ. Γεωργακόπουλος.

Πηγή: Πρωινή
 
Top