Η Εβδομάδα των «Παθών» και των… χρεών είναι αυτή για τους φορολογούμενους, καθώς τα «ραβασάκια» της Εφορίας θα αρχίσουν να καταφτάνουν το ένα μετά το άλλο.

Το ΤΑΧΙS για τις 100 δόσεις θα μας κάνει «ποδαρικό», δίνοντας στους πολίτες διορία δέκα ημερών για να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Το TAXIS θα ανοίξει με τις οφειλές των φορολογουμένων να έχουν αυξηθεί, καθώς, κατά την διάρκεια του διημέρου που έμεινε κλειστό, προσαρμόστηκαν προς τα πάνω τα νέα ποσά των δόσεων.

Έτσι, για οφειλές έως 5.000 ευρώ, η δόση αυξάνεται από το 0 στο 5% και για οφειλές άνω των 5.000 από το 3% στο 5%.

Μες την εβδομάδα όμως καταφτάνει και ο ΕΝΦΙΑ, ο οποίος θα αντικατασταθεί από έναν δικαιότερο φόρο, που θα επιβάλλεται στο σύνολο της περιουσίας και όχι ξεχωριστά σε κάθε ακίνητο.

Μέχρι τα τέλη της εβδομάδας όμως, αναμένεται να έχουν ανακοινωθεί και οι τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης για το επίδομα θέρμανσης (στόχος είναι η μείωση της ετήσιας δαπάνης στο μισό), αλλά και για τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Τέλος, μέσα στις επόμενες ημέρες θα μάθουμε τι θα γίνει με τις αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας, στα οποία όπως επικρατεί ένα αλαλούμ, με τον Τρύφωνα Αλεξιάδη να ξεκαθαρίζει πως το υπουργείο Οικονομικών από φέτος κιόλας θέλει να φέρει αλλαγές που θα ελαφρύνουν τα μικρά και φθηνά αυτοκίνητα και θα επιβαρύνουν τα μεγάλα και ακριβά.

Πηγή: star
 
Top