Με πολύ μεγάλη επιτυχία το Επιμελητήριο Αχαΐας έλαβε μέρος στη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών ANUGA στην Κολωνία της Γερμανίας.

Το Επιμελητήριο είχε για μία ακόμα φορά ενιαίο περίπτερο με 3 αχαϊκές εταιρείες οι οποίες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους σε αντιπροσώπους, διανομείς, διαμορφωτές γνώμης, αγοραστές του τομέα.

Το Επιμελητήριο επιδότησε σημαντικά τη συμμετοχή των εταιρειών μελών της στην έκθεση, την οποία επισκέφτηκαν 160.000 άτομα από 192 χώρες, που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στον κλάδο τροφίμων και ποτών.

Οι εταιρείες που έλαβαν μέρος ήταν ικανοποιημένες από την επισκεψιμότητα και τις επαφές που έκαναν. Η συμμετοχή στην εν λόγω έκθεση είναι πολύ σημαντική για τις εξαγωγικές εταιρείες δεδομένου ότι έχουν την ευκαιρία να δείξουν το προϊόν τους στην παγκόσμια αγορά αλλά ταυτόχρονα και να πληροφορηθούν και οι ίδιες για τοις τάσεις της αγοράς και τα νέα ανταγωνιστικά και μη προϊόντα.

Οι εταιρείες οι οποίες έλαβαν μέρος με το επιμελητήριο Αχαΐας ήταν:

* ELEOFILLO ΑΓΓΕΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ: Ασχολείται με το ελαιόλαδο, βαλσαμικό ξύδι, πετιμέζι και συναφή προϊόντα.
* ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚ. ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ «ΛΑΔΙ ΔΥΜΗΣ ΑΧΑΙΑΣ»: Είναι μία νέα σχετικά εταιρεία η οποία ασχολείται αποκλειστικά με το ελαιόλαδο δίνοντας πολύ μεγάλη έμφαση στην συσκευασία.
* PRΙMAROLI Α.Ε.: Δραστηριοποιείται στο χώρο της παραγωγής, επεξεργασίας, εμπορίας Σταφίδας Μαύρης (Κορινθιακής) και Σουλτανίνας.

Το Επιμελητήριο Αχαΐας έχει θέσει ως προτεραιότητα να θα συνεχίσει να λαμβάνει μέρος σε ανάλογες εκθέσεις οι οποίες αποτελούν ένα πολύ σημαντικό «εργαλείο» για την εξωστρέφεια αλλά και βιωσιμότητα των εταιρειών μελών.


Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ACHAIA VALUES

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε στην ίδια έκθεση και η προγραμματισμένη παρουσία του Achaiavalues που αφορούσε στην προβολή και στην προώθηση των συνεργαζομένων με το γραφείο εξαγωγών, τοπικών επιχειρήσεων.

Πολυπληθείς ήσαν οι επισκέπτες του περιπτέρου, οι οποίοι είχαν την δυνατότητα να δουν αλλά και να γευτούν τα τοπικά προϊόντα 18 εκθετών της Αχαϊκής γης, μέσα από μια καλαίσθητη αλλά και άρτια παρουσίαση, η οποία απέσπασε τα θετικότερα των σχολίων, τόσο για την παρουσίαση, όσο και για το προωθητικό υλικό του.

Αγοραστές από την ΕΕ αλλά και από τρίτες χώρες έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα αχαϊκά προϊόντα, τα οποία είχαν την δυνατότητα να δοκιμάσουν στο υφιστάμενο τραπέζι γευσιγνωσίας του Achaiavalues , το οποίο φιλοξενούσε προϊόντα από όλες τις προϊοντικές ομάδες των τοπικών μας παραγωγών.

Το Achaiavalues αξιοποιώντας τις προκύπτουσες επαφές, θα συνεχίσει την επιτυχή του παρουσία, που σκοπό έχει την διεθνοποίηση των συνεργαζομένων με το γραφείο εταιριών.








 
Top