Κλειστός παραμένει και σήμερα ο ΧΥΤΑ Φλόκα στη Δυτική Αχαΐα, μετά τις ζημιές που υπέστη, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε την Αχαΐα και τη Δυτική Ελλάδα. Όπως αναφέρει στο thebest o Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου στον ΧΥΤΑ σημειώθηκε και καθίζηση και κατολίσθηση, τόσο στον δρόμοι που οδηγεί στον ΧΥΤΑ όσο και μέσα στον χώρο υγειονομικής ταφής.

Αυτή τη στιγμή δεν γίνεται αποκομιδή από τους Δήμους Δυτικής Αχαΐας, Ερυμάνθου και τριών περιοχών της Πάτρας και συγκεκριμένα των πρώην Καποδιστριακών Δήμων, Παραλίας, Βραχναιίκων και Μεσσάτιδος.

Σήμερα ο Δήμαρχος αναμένει στην περιοχή των νέο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να δει από κοντά το μέγεθος της καταστροφής, ενώ υπενθυμίζεται ότι χθες μετά από σχετικό αίτημα του δήμου και με τη στήριξη των θεσμικών φορέων ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η εξέλιξη ανοίγει τον δρόμο για την καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες αγρότες και όχι μόνο καθώς και την εξασφάλιση χρημάτων για την αποκατάσταση των ζημιών σε διάφορες περιοχές του Δήμου.

“Οι ζημιές είναι τεράστιες. Εκτός από τον ΧΥΤΑ, οι αγροτικοί δρόμοι δεν υπάρχουν, έχουν γίνει ένα με τα χωράφια, γεφύρια , τεχνικά έργα και εσωτερική δημοτική οδοποιία επίσης υπέστησαν μεγάλες ζημιές. Φυτικό και ζωικό κεφάλαιο καταστράφηκε,. όπως επίσης γεωτρήσεις και αντλιοστάσια" περιγράφει o Δήμαρχος Χρήστος Νικολάου.

Άμεσα στη περιοχή αναμένεται η άφιξη κλιμακίων για την καταγραφή των καταστροφών.

Ελευθερία Μακρυγένη
 
Top