Συγκλονιστικές είναι οι λεπτομέρειες της τραγωδίας που εκτυλίχθηκε για άλλη μια φορά στην Αττική, μετά από μια σφοδρή κακοκαιρία. Το πτώμα της άτυχης Ελένης Παραγκούλια, που θεωρείτο αγνοούμενη στο Καματερό από το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν ξέσπασε η άγρια καταιγίδα, ιδίως στη Δυτική Αττική, βρέθηκε στον Πειραιά το πρωί του Σαββάτου! Αυτό σημαίνει πως τα ορμητικά νερά των υπερχειλισμένων χειμάρρων που την παρέσυραν, οδήγησαν το άψυχο κορμί της σε απόσταση 30 χιλιομέτρων, διασχίζοντας κατά μήκος τη μισή χερσόνησο της Αττικής.
Το θρίλερ που εκτυλισσόταν από το μεσημέρι της Πέμπτης έλαβε τέλος το πρωί του Σαββάτου, όταν ένας υπάλληλος της καθαριότητας του δήμου του Πειραιά αντίκρισε στη Φρεαττύδα της Καστέλλας, ένα πτώμα γυναίκας. Όπως αποδείχθηκε, επρόκειτο για την 43χρονη Ελένη Παραγκουλιά, μητέρα δύο παιδιών, από το Καματερό, η οποία αναγνωρίστηκε από τον σύζυγό της.

Το πτώμα ήταν καλυμμένο με κλαδιά και φύκια, καθώς είχε διασχύσει μια τεράστια απόσταση μέσα στο χείμαρρο που παρέσυρε τα πάντα στο πέρασμά του.

Τις δραματικές στιγμές που έζησε, περιέγραψε ο σύζυγος της άτυχης γυναίκας που εναγωνίως την αναζητούσε επί σχεδόν δύο 24ωρα. Ο Αντώνης Παρασκευόπουλος μίλησε από το σημείο όπου βρέθηκε το αυτοκίνητο της γυναίκας του: «Είχαν κλείσει τον δρόμο στη Φυλής και προφανώς δεν μπορούσε να φύγει από εκεί και δοκίμασε να περάσει από εδώ πέρα. Τώρα εικασίες κάνουμε γιατί κανείς δεν ήταν αυτόπτης μάρτυρας. Μέσα στο αμάξι βρέθηκαν μόνο τα κλειδιά του αυτοκινήτου πάνω στη μηχανή. Προφανώς ή κατάλαβε και άνοιξε την πόρτα και την παρέσυρε το αμάξι και την πέταξε μέσα στο ρέμα που είχε πάρα πολύ νερό από ό, τι μας είπαν. Από την πρώτη στιγμή έχει έρθει ο δήμαρχος του Ιλίου και μου είπαν ότι το νερό πέρναγε από πάνω».

Ο σύζυγος της 43χρονης Ελένης συνέχισε τις δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ λέγοντας ότι τελευταία φορά που μίλησε μαζί της, ήταν το πρωί της ίδιας ημέρας, όταν εκείνη είχε επισκεφθεί τον οδοντίατρό της. «Περίπου στις 10:30 με 11 παρά είχαμε την τελευταία επικοινωνία. Συνήθως το δρομολόγιο ήταν να πάει να πάρει τα παιδιά και να ξαναγυρίσει πάλι το μεσημέρι.Την έψαχνε η μητέρα μου από το μεσημέρι για να της πει να πάρει μόνο το ένα παιδί από το σχολείο, αλλά δεν το σήκωνε το κινητό».

Συγκλονισμένος δηλώνει στο protothema.gr και ο αδερφός της άτυχης γυναίκας: «Το πτώμα ανήκει στην αδερφή μου. Δυστυχώς, επαληθεύτηκαν οι φόβοι μας».

Εν τω μεταξύ, ο σύζυγός της Αντώνης Παρασκευόπουλος ρωτήθηκε ποιοι έχουν ενδιαφερθεί και σε ποιους απευθύνθηκε μέχρι τώρα για να απαντήσει: «Εγώ αρχικά γύρισα την περιοχή μπας και δω το αμάξι κάπου σταματημένο ή τρακαρισμένο. Έπαιρνα τηλέφωνο το ΕΚΑΒ να δω αν έχει κάποια κλήση αλλά επειδή δεν μπορούσα να πάω στο αστυνομικό τμήμα στο Καματερό πήγα στους Αγ. Αναργύρους, δήλωσα την εξαφάνιση, ψάξαν οι άνθρωποι, πήραν τηλέφωνο την πυροσβεστική και εκείνη την ώρα με παίρνει η μητέρα μου και μου λέει ότι ένας νεαρός έχει τραβήξει φωτογραφία το αυτοκίνητο και ρωτάει το μεγάλο το παιδί αν είναι της μητέρας σου. Πήγαμε στο σημείο κι έχει βρεθεί το αυτοκίνητο αλλά η Ελένη πουθενά. Εκείνη την ώρα ήρθε η πυροσβεστική κατά τις 18:30 και από τότε ψάχνουμε συνέχεια. Δεν έχω παράπονο ψάχνουν μέρα νύχτα, είναι εδώ πάνω από 50 άτομα, έχουν οργώσει όλο το ποτάμι πέντε φορές».

Tο αυτοκίνητο της άτυχης γυναίκας:



 
Top