Κατά μέτωπον επίθεση σε Apple και Google από την Amazon, η οποία ανακοίνωσε πως τα κάποια από τα προϊόντα τους δε θα διατίθενται προς πώληση από τις 29 Οκτωβρίου. Η βασική αιτιολογία της εταιρείας για τη συγκεκριμένη κίνηση είναι πως τα συγκεκριμένα προϊόντα δεν αλληλεπιδρούν σωστά με τη δική της υπηρεσία παροχής υπηρεσιών video.

Αξίζει να υπογραμμιστεί πως η Amazon επενδύει το τελευταίο διάστημα σημαντικά κεφάλαια ώστε να ενισχύσει την ψηφιακή της πλατφόρμα. Χαρακτηριστικό δείγμα των κινήσεών της είναι η πρόσφατη ανακοίνωση από τον ίδιο τον Τζέφ Μπέζο, πως η Amazon έχει ήδη κλείσει συμφωνία για μία τηλεοπτική σειρά την οποία θα υπογράφει ο ίδιος ο Γούντι Άλεν.

Όπως αναφέρουν τεχνολογικά site στις ΗΠΑ, η συγκεκριμένη κίνηση της Amazon, μπορεί να χαρακτηριστεί λίγο πολύ αναμενόμενη καθώς η εταιρεία σκοπεύει να λανσάρει τις ανανεωμένες υπηρεσίες της στο κοινό λίγο πριν από την έναρξης της χριστουγεννιάτικης περιόδου και μοιραία δεν θέλει να ενισχύει μέσω του δικτύου της τους ανταγωνιστές της. Οι αναλυτές σημειώνουν επίσης πως η κίνηση αυτή αναμένεται να «πληγώσει» περισσότερο την Google καθώς η Apple διαθέτει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της από το δικό της δίκτυο καταστημάτων.


 
Top