Η εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία - www.koinotopia.gr, στο πλαίσιο των πολιτιστικών της δράσεων, συνεχίζει για μία ακόμη χρονιά τον κύκλο προβολής ταινιών της και ανανεώνει το ραντεβού της με τους φίλους της έβδομης τέχνης. Αυτή τη χρονιά λοιπόν, κάτω από τον τίτλο «Σινε-Παρέα» δίνουμε ραντεβού στον ίδιο χώρο για να βρεθούμε απλά, σαν μια μεγάλη παρέα και να απολαύσουμε σινεμά, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου.

Οκτώ ταινίες τη φετινή σαιζόν, επιλεγμένες προσεχτικά, έχοντας πάντα κατά νου, όπως επιβάλει η παράδοση των προηγούμενων χρόνων, τη λογική των «σπάνιων διαμαντιών», επιλέχθηκαν ανάμεσα από πολλές για να μας κάνουν να ξεχαστούμε, να ταξιδέψουμε με τη σκέψη μας σε χώρες και διαφορετικούς πολιτισμούς.

Να μεταφερθούμε μέσα σε ιστορίες, να τις αφήσουμε να μας παρασύρουν, να μας κάνουν να νιώσουμε συναισθήματα έντονα, κάποιες φορές να ταυτιστούμε, πολλές να προβληματιστούμε, μα όπως και να ’χει να περάσουμε ευχάριστα ξεφεύγοντας από την καθημερινότητά μας.

Η «Σινε-παρέα» λοιπόν φέτος θα ταξιδέψει σε χώρες όπως το Ιράν, η Τουρκία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Σουηδία και φυσικά η Αμερική, με αντιπροσωπευτικές δημιουργίες από την κάθε μία, σε ένα ταξίδι όπου ο καθένας μπορεί να ακολουθήσει.

Όπως όλες οι παρέες λοιπόν, έτσι και η δική μας, παρακολουθώντας μια κινηματογραφική παραγωγή, ένα δημιούργημα της Έβδομης Τέχνης, θα θελήσει να συζητήσει, να μιλήσει απλά γι’ αυτό που είδε, ανταλλάσσοντας ιδέες και σκέψεις μετά την προβολή. Φυσικά λοιπόν υπάρχει όπως και τα προηγούμενα χρόνια χρόνος για όποιον θέλει και για συζήτηση, προβληματισμό και σχόλια μετά το τέλος της ταινίας, έχοντας πάντα κατά νου πως το Σινεμά είναι τέχνη και πως η τέχνη μπορεί να προκαλέσει αμέτρητες σκέψεις και συναισθήματα στον καθένα, πέρα και μακριά από την επιστημονική κριτική κάποιου ειδικού, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της Κοινο-Τοπίας.

Οι προβολές θα γίνονται όπως πάντα στον πολυχώρο της Κοινο_Τοπίας στην οδό Μαιζώνος 139 και Παντανάσσης 4ος όροφος (έναντι Δημαρχιακού Μεγάρου) στην Πάτρα με Ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Ώρα προσέλευσης 7.45μμ. Έναρξη προβολής 8.00μμ.

Υπεύθυνοι για τη φετινή περιπλάνηση της Σινε-Παρέας θα είναι ο Μάριος Καπατσούλιας και ο Σωτήρης Βασιλακόπουλος.

Πρόγραμμα προβολών της Σινε-Παρέας για την περίοδο 2015-16

Η έναρξη θα γίνει την Τετάρτη 21/10 με την ταινία από την Σκανδιναβία, The Hunt (2012) Σκηνοθεσία Thomas Vinterberg. Πρωταγωνιστεί ο Μαντς Μίκελσεν σε μία συγκλονιστική ερμηνεία.

Θ’ ακολουθήσουν τα φιλμ:

- 18/11 A Separation (2011) Σκηνοθεσία Asghar Farhadi

- 16/12 Eternal sunshine of the spotless mind (2004) Σκηνοθεσία Michael Godry

- 13/1 Soul kitchen (2009) Σκηνοθεσία Fatih Akin

- 10/2 Broken Flowers (2005) Σκηνοθεσία Jim Jarmusch

- 9/3 Cinema Paradiso (1988) Σκηνοθεσία Giuseppe Tornatore

- 6/4 Das experiment (2001) Σκηνοθεσία Oliver Hirschbiegel

- 11/5 Il piccolo diavolo (1988) Σκηνοθεσία Roberto Benigni.


 
Top