Την πρόσληψη 2 χιλιάδων υπαλλήλων στο δημόσιο, δρομολογούν ως το τέλος του χρόνου το υπουργείο Εσωτερικών και το ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με το Έθνος, μέσα στις επόμενες ημέρας το ΑΣΕΠ θα απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στους αδιόριστους των διαγωνισμών του 1998 και του 2009, προκειμένου να διαπιστώσει πόσοι εξ αυτών είναι ακόμη διαθέσιμοι και σε ποιες ειδικότητες.

Στη συνέχεια θα καταρτιστούν λίστα με τους υποψηφίους ανά ειδικότητα και πίνακας ανά υπηρεσία με τις θέσεις που πρέπει να καλυφθούν.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά ενώ οι φορείς που δεν θα καλύψουν τις ανάγκες τους με τις ειδικότητες των παλαιών διοριστέων θα μπορούν να προσλάβουν εξειδικευμένο προσωπικό μέσω διαγωνισμού που θα διενεργήσει το ΑΣΕΠ.

Εν τω μεταξύ, μέχρι το τέλος του 2016 αναμένεται να υπάρχουν 12 προγράμματα με στόχο την απορρόφηση 104 χιλιάδων ανέργων.

Η αρχή θα γίνει με το πρόγραμμα για 10 χιλιάδες θέσεις 12μηνης διάρκειας, με έμφαση στους μακροχρόνια και πολύ μακροχρόνια ανέργους, στις γυναίκες και στους ανέργους άνω των 50 ετών.

Επιπλέον 150.000 προσωρινές θέσεις εργασίας θα προκηρυχθούν μέσω του ΟΑΕΔ, από τον Μάρτιο του 2016 έως το τέλος του χρόνου και θα έχουν διάρκεια 8 έως 12 μήνες.


 
Top