Σε εξέλιξη βρίσκεται η εργολαβία για την αποκατάσταση των τμημάτων της οδού Πύργου – Οινόης που έχουν υποστεί σοβαρές καταστροφές μετά από κατολισθήσεις και καθιζήσεις, συνέπεια των ακραίων καιρικών φαινομένων. Οι εργασίες εκτελούνται στο τμήμα από την διασταύρωση Χειμαδιού, έως την διασταύρωση Κουτσοχέρας και πλέον δίνεται μάχη με το χρόνο για να προλάβουν τα συνεργεία της αναδόχου εταιρίες να αποκαταστήσουν τη βατότητα του δρόμου, πριν χαλάσει και πάλι ο καιρός και προκαλέσει νέα προβλήματα.

Η εικόνα του δρόμου από το Μάρτιο του 2014 είναι αποκαρδιωτική. Δεν είναι μόνο ένα ή δύο, τα σημεία που έχουν προκληθεί ζημιές, αλλά πολύ περισσότερα, ενώ και άλλα ακόμα δείχνουν «ετοιμόρροπα».

Επίσης σημεία που ήδη είχαν προηγηθεί παρεμβάσεις στο πρόσφατο παρελθόν και πάλι παρουσιάζουν προβλήματα και υπάρχουν φόβοι εκ νέου κατάρρευσης του οδοστρώματος.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος σε δηλώσεις του τόνισε πως «ο δρόμος Πύργου – Οινόης είναι ένας οδικός άξονας, που καλύπτει ένα πολύ δύσκολο μέρος του νομού και είναι ένας δρόμος που από το παρελθόν έχει πάρα πολλά προβλήματα ήδη έχουμε μπει σε μια διαδικασία να τον αποκαταστήσουμε κομμάτι – κομμάτι, γιατί όπως γνωρίζεται τα οικονομικά μας δεν είναι και στην καλύτερη οικονομική κατάσταση και ο κόσμος το ξέρει αυτό. Ήδη έχει εγκατασταθεί μια πρώτη εργολαβία η οποία θα αποκαταστήσει το τμήμα από τη διασταύρωση Χειμαδιού, έως τη διασταύρωση Κουτσοχέρας».

Να σημειώσουμε εδώ πως η κυκλοφορία στο συγκεκριμένο τμήμα έχει διακοπή και μόνο οι κάτοικοι και οι αγρότες που θέλουν να πάνε στα χωράφια τους κινούνται έως το σημείο όπου εκτελούνται οι βασικότερες εργασίες.

Ο κ. Γεωργιόπουλος αναφέρθηκε και σε μια μελέτη που προχωρά από την πλευρά της Π.Ε. Ηλείας με προϋπολογισμό 250.000 ευρώ για να αντιμετωπιστούν στο σύνολό τους τα έργα στον συγκεκριμένο οδικό άξονα.

«Τα προβλήματα τα γεωλογικά που υπάρχουν είναι μεγάλα και εκτεταμένα. Βρισκόμαστε στο στάδιο της εξέλιξης του διαγωνισμού και σε ένα με δύο μήνες ή και περισσότερο, να έχουμε ένα αποτέλεσμα. Να δούμε τι ακριβώς έχουμε να κάνουμε εκεί, πόσο δύσκολα είναι τα προβλήματα και πόσο κόστος έχουν, αλλά και να εξασφαλίσουμε τους πόρους για την υλοποίηση.

Μέχρι τότε ο χειμώνας θα περάσει όπως δυστυχώς και ο περσινός σε αυτό το κομμάτι. Δηλαδή με χαλικοστρώσεις, άλλες επεμβάσεις συντήρησης.

Θα προσπαθήσουμε να τον έχουμε σε μια βατότητα, προκειμένου να εξυπηρετείται ο κόσμος. Είμαστε εδώ για να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα, κάτω από αυτές τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες» είπε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας και προϊδέασε για ακόμα έναν δύσκολο χειμώνα για τους κατοίκους που χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο δρόμο που συνδέει την Πηνεία με την πρωτεύουσα της Ηλείας τον Πύργο.

Πηγή: ilialive
 
Top