"Τότε θυμήθηκα πως ο γιατρός μου είπε πως το χτύπημα ήταν επαγγελματικό. Αυτό το χτύπημα είχε ως συνέπεια να χυθεί το αίμα εσωτερικά γι’ αυτό δεν είδα αίμα στο πεζοδρόμιο. Ήθελε να πεθάνει από αιμορραγία. Ο Παύλος άντεξε λίγα λεπτά και υπέδειξε τον δολοφόνο του και του φώναξε "που πας, με μαχαίρωσες και φεύγεις; Το χτύπημα στην καρδιά ήταν επαγγελματικό οι γιατροί δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα

Είμαι ο πατέρας του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα."

Με τα λόγια αυτά ξεκίνησε την συγκλονιστική κατάθεση του ο Παναγιώτης Φύσσας στην οποία περιέγραψε λεπτό προς λεπτό το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας όταν ο γιός του έπεσε νεκρός από το μαχαίρι του «επαγγελματία δολοφόνου» όπως χαρακτήρισε τον Γιώργο Ρουπακιά. Ο Παναγιώτης Φύσσας μίλησε για «επαγγελματικό χτύπημα» και τόνισε πως όταν τον ειδοποίησαν πως χτυπήθηκε ο Παύλος το μυαλό του πήγε στη Χρυσή Αυγή.

«Γιατί;» Τον ρώτησε η πρόεδρος για να τον ακούσει να απαντά: «Τα τραγούδια του τους ενοχλούσαν».

Πρόεδρος: Γιατί; Ποιος ήταν το κίνητρο;

Φύσσας: Αν σας έλεγαν φασίστα; Αυτή η οργάνωση κλείνει τα στόματα σε φωνές που είναι αντίθετες.

Ο Παναγιώτης Φύσσας μίλησε για την στιγμή που είδε το παιδί του στο πεζοδρόμιο στην αγκαλιά της κοπέλας του. «Δεν είδα αίματα και ησύχασα», είπε. Ο μάρτυρας κατέθεσε πως άκουσε να λένε ότι ο Γιώργος Ρουπακιάς όταν μαχαίρωσε τον Παύλο έστριψε το μαχαίρι. «Τότε θυμήθηκα πως ο γιατρός μου είπε πως το χτύπημα ήταν επαγγελματικό. Αυτό το χτύπημα είχε ως συνέπεια να χυθεί το αίμα εσωτερικά γι’ αυτό δεν είδα αίμα στο πεζοδρόμιο. Ήθελε να πεθάνει από αιμορραγία» είπε και συνέχισε: «Ο Παύλος άντεξε λίγα λεπτά και υπέδειξε τον δολοφόνο του και του φώναξε "που πας, με μαχαίρωσε και φεύγεις; Το χτύπημα στην καρδιά ήταν επαγγελματικό οι γιατροί δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα».

Η πρόεδρος επανήλθε με ερωτήσεις στο θέμα του κινήτρου και ο Παναγιώτης Φύσσας απάντησε: «Όταν βρίζεις κάποιους και νομίζεις ότι είσαι ο ελληναράς και θα σώσεις την πατρίδα. Πιστεύεις ότι οι κακοί πρέπει να πεθάνουν. Μου είπαν ότι ο τρόπος που γύρισε και κοίταξε το παιδί μου ήταν σαν να έλεγε "έτσι σκοτώνω εγώ ρε" και το κάνει και εδώ όταν κοιτάζει...»

Ο πατέρας του Παύλου Φύσσα θεωρεί βέβαιο ότι υπήρξε τηλεφωνική εντολή για την δολοφονία «δεν κάνουν κάτι χωρίς εντολή», είπε χαρακτηριστικά. «Εδώ για να σηκωθούν από την καρέκλα τους χρειάζονται το εγέρθητι».

Η ατμόσφαιρα ηλεκτρίστηκε, λίγο πριν ο πατέρας του Παύλου Φύσσα ξεκινήσει την κατάθεση του στην δίκη για την Χρυσή Αυγή όταν ο συνήγορος του Γιώργου Ρουπακιά ζήτησε να μετατραπεί η κατηγορία σε βάρος του από ανθρωποκτονία από πρόθεση σε αμέλεια και στη συνέχεια σε θανατηφόρα σωματική βλάβη.

Οι συγγενείς και οι φίλοι του Παύλου Φύσσα αντέδρασαν. «Από πρόθεση ήταν» φώναξαν.

Νωρίτερα ο φερόμενος ως φυσικός αυτουργός της δολοφονίας Γ. Ρουπακιάς αποδέχτηκε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας αλλά όχι της εγκληματικής οργάνωσης.


 
Top