Στον αέρα η νέα ιστορία του Χάρι Πότερ, διά χειρός Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, η οποία είναι προσβάσιμη διαδικτυακά και διαβάζεται δωρεάν. Η συγγραφέας των μυθιστορημάτων για τον μικρό μάγο αποκαλύπτει το παρελθόν της οικογένειάς του. Με ανάρτησή της στην αφιερωμένη στον κόσμο του Χάρι Πότερ ιστοσελίδα Pottermore.com η συγγραφέας περιγράφει το ξεκίνημα του οίκου Πότερ ρίχνοντας φως στην ιστορία των προγόνων του από τον 12ο αιώνα μέχρι τη στιγμή της δολοφονίας των γονιών του.

Ολα άρχισαν με τον μάγο Λίνφρεντ του Στίνκομ, έναν εκκεντρικό αλλά αξιαγάπητο άνθρωπο, τον οποίο ο κόσμος αποκαλούσε Πότερερ και εν συντομία Πότερ.

Ο αόρατος μανδύας

Δημιούργησε ισχυρά μαγικά φίλτρα που χρησιμοποιούνται μέχρι τις ημέρες του Χάρι Πότερ.

Η συγγραφέας αποκαλύπτει επίσης με ποιον τρόπο ο αόρατος μανδύας έγινε οικογενειακό κειμήλιο. Ανήκε σε μια μάγισσα από το χωριό Γκόντρικς Χόλοου, την οποία παντρεύτηκε ο γιος του Λίνφρεντ. Είναι το ίδιο χωριό στο οποίο θα δολοφονηθούν οι γονείς του Χάρι.

Αποκαλύπτεται επίσης ότι η οικογένεια πλούτιζε από γενιά σε γενιά χάρη στη σκληρή δουλειά, αλλά πάντα αντιμετώπιζε το χρήμα με «αθωότητα». Δύο μέλη της οικογένειας κέρδισαν θέση στο ανώτατο δικαστήριο των μάγων, ενώ ο παππούς του Χάρι τετραπλασίασε την περιουσία του, αλλά δεν έζησε αρκετά για να προλάβει να γνωρίσει τον εγγονό του.


 
Top