Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν λεπτό προς λεπτό τη σημερινή εκλογική διαδικασία στην Ελλάδα, τα exit poll αλλά και τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα. Τι λένε τα πρώτα σχόλια των αναλυτών.

«Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τα προγνωστικά», επιγράφεται σχετικό άρθρο στην ηλεκτρονική έκδοση του Spiegel που σημειώνει: «Ο Αλέξης Τσίπρας ήθελε μια δεύτερη ευκαιρία και οι Έλληνες προφανώς του τη δίνουν. Σύμφωνα με τα πρώτα προγνωστικά, στις πρόωρες εκλογές το αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ έλαβε τις περισσότερες ψήφους. Η συντηρητική Ν.Δ. όμως ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής».

«Παραμένει μια μάχη που θα κριθεί στο νήμα», παρατηρεί η tagesspiegel.de: «Βάσει της εκτίμησης του εκλογικού αποτελέσματος στις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα διαφαίνεται μια μάχη που θα κριθεί στο νήμα μεταξύ του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ και των συντηρητικών. (…) Οι αριστεροί του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα φέρονται να έχουν ένα μικρό προβάδισμα και να λαμβάνουν από 30 έως 34%. Η ΝΔ συγκεντρώνει από 28,5 έως 32,5%. Τρίτο κόμμα θα ήταν το ακροδεξιό κόμμα Χρυσή Αυγή. Συγκεντρώνει μεταξύ 6,5 και 8%».

Πηγή: naftemporiki
 
Top