Το ΚΕ∆ΜΟΠ - Χάρισε Ζωή γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή ∆ότη Μυελού των Οστών που καθιερώθηκε φέτος, για πρώτη φορά, από τη ∆ιεθνή Ένωση ∆οτών Μυελού των Οστών WMDA (World Marrow Donor Association).

Καθώς ο αριθμός δοτών που έχουν εγγραφεί στην Παγκόσμια ∆εξαμενή Εθελοντών ∆οτών ξεπέρασε πρόσφατα τα 25 εκατομμύρια, το θέμα του φετινού εορτασμού θα είναι:

«25 εκατομμύρια ευχαριστώ».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

"Στην Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή ∆ότη Μυελού των Οστών, λοιπόν, θα ευχαριστήσουμε

όλους όσοι έχουν εγγραφεί ως εθελοντές, θα τιμήσουμε όσους έχουν δωρίσει πολύτιμο μόσχευμα για να χαρίσουν ζωή, και θα συμβάλλουμε στην παγκόσμια συνεργασία των κέντρων δοτών παγκοσμίως!

Γιατί μπορεί 25 εκατ. δότες να φαίνεται μεγάλος αριθμός, χρειαζόμαστε, όμως, πολλούς ακόμα για να μπορέσουμε να καλύψουμε τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες των ασθενών με καρκίνο του αίματος (όπως η λευχαιμία -ο πιο συνηθισμένος καρκίνος στα μικρά παιδιά- και το λέμφωμα) που θα μπορούσαν να θεραπευτούν με τη μεταμόσχευση μυελού των οστών.

Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα στον πληθυσμό, να δείξουμε πόσο σημαντικός μπορεί να είναι ο Ένας άνθρωπος για τη ζωή του άλλου, να ενθαρρύνουμε τον κόσμο να ενημερωθεί και να γίνει καθένας από εμάς μέρος αυτής της αλυσίδας ζωής που καθημερινά σώζει ζωές ασθενών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ανταποκρινόμενο στην πρόσκληση του WMDA, το ΚΕ∆ΜΟΠ – Χάρισε Ζωή θα συμμετέχει στην παγκόσμια πρωτοβουλία αλληλεγγύης, διοργανώνοντας στην Πάτρα το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου «Αλυσίδα Ζωής»στην πλατεία Γεωργίου (12:00)για την ανάδειξη της σημασίας της εθελοντικής δωρεάς μυελού.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το ίδιο βράδυ με τη μεγάλη συναυλία του Μιχάλη Χατζηγιάννη μαζί με τη Γεωργία Νταγάκη στο Συνεδριακό του Πανεπιστημίου Πατρών, στις 20.00.

Τιμή εισιτηρίου: 8 και 10 ευρώ
Σημεία προπώλησης: Discover (Πατρέως 30) και Load Επιστημονικό Βιβλιοπωλείο (εντός Πανεπιστημίου Πατρών) 
Top