Με το όνομα του Απόστολου Τζιτζικώστα που κατέθεσε το Σάββατο αργά το βράδυ την υποψηφιότητά του για την αρχηγία της ΝΔ συνεχίζονται οι ζυμώσεις στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ποιοι ακόμα θα ακολουθήσουν μέχρι την καταληκτική προθεσμία της ερχόμενης Παρασκευής.

Ο κ. Τζιτζικώστας με ανάρτησή του στο Facebook έκανε λόγο για έναν νέο ξεκίνημα για τη ΝΔ, με ενότητα, αξιοκρατία και για μία νέα "καθαρή πολιτική απάντηση" που για να επιτευχθεί πρέπει "να υπερβούμε τα όρια των εσωκομματικών ισορροπιών που μικραίνουν τον ορίζοντα της παράταξης".

Ολόκληρη η δήλωση του Απόστολου Τζιτζικώστα:

"Μεγάλο μέρος της κοινωνίας δεν εκφράζεται σήμερα από κανέναν.

Προσέρχεται στα διλήμματα που θέτει η πραγματικότητα και διατυπώνει το πολιτικό σύστημα, με μισή καρδιά και με την αίσθηση ότι εκ των προτέρων θα είναι χαμένη υπόθεση η αξιοκρατία και η δημιουργικότητα, η ασφάλεια και η δικαιοσύνη, χωρίς δηλαδή τις αναγκαίες προϋποθέσεις επιτυχίας που εγγυάται μια καλά οργανωμένη κοινωνία με θεσμούς που λειτουργούν.

Για αυτούς τους ανθρώπους, τους πολλούς, που περιμένουν μια ουσιαστική ρήξη με τις κακές συνήθειες του χθες και μια νικηφόρα σύγκρουση με το νέο λαικισμό που φυτρώνει σύριζα με το παλιό κομματικό κράτος, οφείλουμε να αλλάξουμε πρώτοι.

Για τους νεοδημοκράτες και τις νεοδημοκράτισσες που θέλουν ένα πραγματικά νέο ξεκίνημα με ενότητα, συλλογικότητα, αποφασιστικότητα και αξιοκρατία και ζητούν μια νέα και καθαρή πολιτική απάντηση πρέπει να υπερβούμε τα όρια των εσωκομματικών ισορροπιών που μικραίνουν τον ορίζοντα της παράταξης.

Για την κοινωνία που είναι θυμωμένη από όσα περνάει, αλλά και από το αίσθημα ότι δεν έχει επιλογή, ότι δεν υπάρχει λύση που θα την περιέχει, ότι απέχουν τα πρόσωπα που ξέρουν τι σημαίνουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και ζητάει αλήθεια χωρίς κολακεία, αλλά και χωρίς να της κουνάνε διαρκώς το δάχτυλο, οφείλουμε μια δημοκρατία Νέα και ισχυρή.

Πιστεύω ότι η διαδρομή μου, η πίστη μου ότι οι πολιτικές μάχες κερδίζονται με ανοιχτούς ορίζοντες, με συμμετοχή και έμπνευση των πολλών, μου επιτρέπει να σταθώ μπροστά σε όλους αυτούς τους ανθρώπους.

Θέτω την υποψηφιότητα μου για την Προεδρία της Παράταξης και καλώ όλους να συμμετέχουν στην εκλογή από τη βάση. Όλους όσοι πιστεύουν, όπως και εγώ, ότι τώρα θα δοθούν οι μάχες για μια πραγματικά ισχυρή κοινωνία με δικαιοσύνη και αλληλεγγύη.

Για να πετύχουμε το στόχο αυτό χρειάζεται παράταξη όλων των δυνάμεων.

Αλλάζουμε πρώτοι, για να εμπνεύσουμε τελικά και όλη τη χώρα.

Απόστολος Τζιτζικώστας".

Ήδη, την υποψηφιότητά του έχει ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι από αύριο μπαίνει στην τελική ευθεία και η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος την Παρασκευή είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κώστα Καραμανλή.

Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος μιλώντας στην εκπομπή "MEGA Σαββατοκύριακο" τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας Μεϊμαράκη λέγοντας ότι εκφράζει την κοινωνική κεντροδεξιά. Στην ίδια εκπομπή τα εσωτερικά της ΝΔ σχολίασε και ο Βασίλης Λεβέντης λέγοντας ότι καταλληλότερος υποψήφιος θα ήταν ο Απόστολος Τζιτζικώστας ως νεότερος.

Η ονοματολογία στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι έντονη καθώς αναμένεται να φανεί εάν κάποιος εκ των κ. Βορίδη και Γεωργιάδη θα κατέλθει υποψήφιος την ώρα που τα χαρτιά τους δεν έχουν ανοίξει ακόμα ο Βασίλης Κικίλιας, η Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Νίκος Δένδιας.

Τέλος, να σημειώσουμε πως και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης μαζεύει υπογραφές για να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την προεδρία της ΝΔ, αφού το είχε επιχειρήσει και το 2009, με αντιπάλους τον Αντώνη Σαμαρά και τη Ντόρα Μπακογιάννη.

Για την επίσημη κατάθεση των υποψηφιοτήτων απαιτείται η συγκέντρωση 50 υπογραφών από την Πολιτική Επιτροπή του κόμματος.
 
Top