Από σήμερα και μέχρι τις 2 Οκτωβρίου αναμένεται να καταθέσουν υποψηφιότητες για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας, όλοι οι ενδιαφερόμενοι...

Αυτό που προκαλεί έκπληξη είναι η πληροφορία πως η Ντόρα Μπακογιάννη δεν σκοπεύει να στηρίξει τον ίδιο της τον αδελφό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη που μέσω του ΑΝΤ1 δήλωσε πρώτος πως θα κατέβει υποψήφιος για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η Ντόρα Μπακογιάννη θεωρεί πως η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να κατέβει υποψήφιος είναι βιαστική.

Μάλιστα, σε περίπτωση που ο νυν πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Μεϊμαράκης αποφασίσει τελικά να είναι υποψήφιος, οι πληροφορίες αναφέρουν πως η Ντόρα Μπακογιάννη θα στηρίξει εκείνον και όχι τον αδελφό της.

Τι απαντά ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ρωτήθηκε σχετικά με το εάν θα στηρίξει την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας η αδελφή του Ντόρα Μπακογιάννη, και δήλωσε «Με την Ντόρα Μπακογιάννη έχουμε πολύ στενή προσωπική σχέση, αλλά δεν συμφωνούμε σε όλα πολιτικά, δεν ξέρω αν θα με στηρίξει».

"Δεν θα μετατρέψω τις όποιες οικογενειακές διαφωνίες σε δημόσια πολιτική αντιπαράθεση. Όταν ρωτήσετε την κ. Μπακογιάννη φαντάζομαι ότι θα μπορεί να αιτιολογήσει την επιλογή της".

Αναφορικά με τις επόμενες κινήσεις του αποκάλυψε ότι θα συναντηθεί με όλους τους πρώην ηγέτες της ΝΔ, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, Κώστα Καραμανλή, Αντώνη Σαμαρά. «Θεωρώ χρέος μου και προφανώς θα επισκεφθώ τους τέως προέδρους, να αναζητήσω τη συμβουλή τους» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συνεχίζοντας, παραδέχθηκε ότι το όνομα του στα πρώτα του βήματα στην πολιτική αποτέλεσε πλεονέκτημα, ωστόσο τόνισε ότι εν συνεχεία μετατράπηκε σε μειονέκτημα.

"Όσο πιο γρήγορα κινηθεί η διαδικασία, τόσο πιο γρήγορα θα ανανεωθεί η Ν.Δ", σχολίασε αναφερόμενος στην εκλογή προέδρου στη Νέα Δημοκρατία.

Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος έχει ήδη ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, τόνισε ότι χρειάζεται να αλλάξουν πολλά στο κόμμα, ενώ επεσήμανε ότι θέτει υποψηφιότητα γιατί πιστεύει πως έχει το σχέδιο και τη θέληση για να πραγματοποιήσει τις αλλαγές που απαιτούνται.

«Δεν βλέπω κανέναν λόγο γιατί να καθυστερήσει η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων, από τη στιγμή που άνοιξε το θέμα ο πρόεδρος της Ν.Δ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης», σχολίασε.

Όπως ανέφερε, επιθυμεί οι πολίτες να συμμετέχουν στη διαδικασία εκλογής γιατί, διευκρίνισε, η Νέα Δημοκρατία πρέπει να αλλάξει από κάτω προς τα πάνω.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι δεν τον ικανοποιεί το εκλογικό αποτέλεσμα και στάθηκε στην ανάγκη να υπάρξει σχέδιο για το πώς θα αλλάξει η Ν.Δ.

Επεσήμανε τέλος: «Η διαδρομή μου μέχρι στιγμής είναι αρκετά συνεπής για να αποδείξει ότι σε ζητήματα αξιοκρατίας δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου».




 
Top