Επιδείνωση του καιρού αναμένεται από τη νύχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή από τα βορειοδυτικά της χώρας, με κύρια χαρακτηριστικά βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων σε πολλές περιοχές κυρίως της Δυτικής Ελλάδας δεν αποκλείεται να σημειωθούν χαλαζοπτώσεις.

Για το λόγο αυτό βρίσκεται σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός.

Συγκεκριμένα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται την Παρασκευή στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη δυτική Πελοπόννησο και από τις απογευματινές ώρες στην κεντρική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο.

Στα Νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αρχικά στο Ιόνιο, την 'Ηπειρο και τη δυτική Στερεά και βαθμιαία στη δυτική Πελοπόννησο.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 17 έως 28 βαθμούς κελσίου. Στην 'Ηπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Το Σάββατο 26-09-2015 ο καιρός στα ηπειρωτικά (εκτός Ηπείρου και δυτικής Μακεδονίας), το Ιόνιο (εκτός Κέρκυρας), την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα νησιά του βόρειου Αιγαίου θα είναι με νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά και βόρεια. Στην υπόλοιπη χωρά τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βρόχων ή καταιγίδων μικρής διάρκειας.

Άνεμοι: στα δυτικά και νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα υπόλοιπα μεταβλητοί 3 με 4 μποφορ.
Θερμοκρασία: σε μικρής πτώση ως προς τις μέγιστες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Την Κυριακή 27-09-2015 ο καιρός: στην ανατολική και βόρεια χωρά νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χωρά λίγες νεφώσεις με πιθανότητα μεμονωμένων βροχών στα ορεινά ηπειρωτικά το απόγευμα.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφορ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δευτέρα 28-09-2015

καιρός: στη δυτική Ελλάδα λίγες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα ανατολικά και βόρεια.
Άνεμοι: στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρής πτώση.


Τρίτη 29-09-2015 και Τετάρτη 30-09-2015

καιρός: άστατος καταιγίδες περιόδους νεφελώδης με βροχές και καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά

άνεμοι: στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφορ.

Θερμοκρασία: σε περαιτέρω πτώση την Τρίτη.


 
Top