Κλειστό θα παραμείνει και την ερχόμενη Δευτέρα πιθανότατα το Δημοτικό Σχολείο Σαγείκων στη Δυτική Αχαία. Το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στον Δήμο παρουσία του συλλόγου γονέων για να συζητηθεί το ζήτημα που έχει προκύψει μετά τα κρούσματα ψώρας που εντοπίστηκαν στη σχολική μονάδα την Πέμπτη το μεσημέρι.

Οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές, καθησύχασαν τους γονείς των 170 παιδιών του σχολείου ότι τα κρούσματα δεν είναι πολλά, αντιθέτως μπορούν άμεσα να αντιμετωπιστούν χωρίς προκαλέσουν μεγαλύτερα προβλήματα.

Ωστόσο οι γονείς, εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για τη μετάδοση της ψώρας, ζητώντας από τον δήμο να λάβει πιο ισχυρά μέτρα καθαριότητας και απολύμανσης του χώρου καθ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Ο δήμαρχος Χρήστος Νικολάου καθώς και η πρόεδρος του ΚΕΔΔΥ διαβεβαίωσε ότι θα ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να λειτουργήσει εύρυθμα το δημοτικό σχολείο.

Πιθανότατα, το σχολείο να παραμείνει κλειστό και τη Δευτέρα, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται για την απολύμανση, ενώ οι γονείς αναμένουν να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής.

Στη σύσκεψη που έγινε χθες το πρωί στο δημαρχείο και το σχολείο έλαβαν μέρος εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Περιφέρειας, ο δήμαρχος δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου, η πρόεδρος της ΚΕΔΔΥ και υπεύθυνη του Ιατροκοινωνικού Κέντρου Δύμης Πατρούλα Κοκκίνη, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και ο Σύλλογος Διδασκόντων.


 
Top