Ένα διετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα χοροθεάτρου και site-specific επιτέλεσης, θεσμοθετεί το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας με απόφαση του Δ.Σ. και του νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του θεάτρου Κώστα Καζάκου.

Θα απευθύνεται σε ενήλικες ηλικίας 18 – 35 χρόνων οι οποίοι έχουν αποδεδειγμένα εμπειρία σπουδής χορού ή θεάτρου ή είναι σπουδαστές- απόφοιτοι της σχολής καλών τεχνών ή αρχιτεκτονικής και αδυνατούν να συνεχίσουν ένα πολυετές πρόγραμμα σπουδής στο χορό, το θέατρο ή την επιτέλεση, αλλά επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις επαγγελματικού επιπέδου, σκηνική εμπειρία, τεχνικές και εργαλεία για να εξελίξουν τον καλλιτεχνικό εαυτό τους μέσα από την τέχνη του χοροθεάτρου και της site-specific επιτέλεσης.

Στους αποφοίτους θα παρέχεται βεβαίωση κατάρτισης στο χοροθέατρο και site-specific επιτέλεση, με την ολοκλήρωση του διετούς κύκλου μαθημάτων και την παρουσίαση τελικής εργασίας

Η διάρκεια κάθε έτους ορίζεται από Οκτώβριο έως Ιούνιο.

Οι διδακτικές ώρες θα είναι: 12 εβδομαδιαία, κατανεμημένες σε δύο έως τρεις ημέρες και επιπλέον δύο πεντάωρα σεμινάρια τον μήνα.

Ο αριθμός σπουδαστών θα είναι 12-20 άτομα.

Η μηνιαία συνδρομή των σπουδαστών ορίζεται για φέτος, συμβολικά, στα 35 ευρώ, με δυνατότητα επανεξέτασης την επόμενη χρονιά, παίρνοντας υπόψη την οικονομική δυνατότητα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ και την προσφορά της ομάδας στην πολιτιστική ζωή της πόλης. Υποτροφία θα δοθεί σε δύο σπουδαστές, με κριτήρια κοινωνικά, οικονομικά και ποιοτικά.

Προϋποθέσεις συμμετοχής: όσοι ενδιαφέρονται να φοιτήσουν στο διετές πρόγραμμα Dancetheatre & site specific -performance Laboratorιum Patras του ΔΗΠΕΘΕ πρέπει να υποβάλουν αίτηση, βιογραφικό σημείωμα , μια πρόσφατη φωτογραφία, φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας στην διεύθυνση: Εκπαιδευτικός Χώρος Μπάρι, Όθωνος Αμαλίας 6, Πάτρα, Τ.Κ. 26223 .

Η τελική επιλογή των υποψηφίων θα ολοκληρωθεί έπειτα από ακρόαση - workshop και προσωπική συνέντευξη που θα πραγματοποιηθεί παρουσία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ, της υπεύθυνης του LAB και δύο ακόμη εκπαιδευτικών των μαθημάτων κορμού.

Υπεύθυνη προγράμματος Μάρω Γαλάνη (PhD) Χορογράφος- Πανεπιστημιακός.

Η υποβολή των αιτήσεων που ξεκίνησε στις 9 Σεπτεμβρίου θα συνεχιστεί έως τις 9 Οκτωβρίου 2015

Ακρόαση – προσωπική συνέντευξη : 12 έως 18 Οκτωβρίου 2015

Πληροφορίες: http://www.dipethepatras.gr, 2610 623 730 γραμματεία Μ. Αγγελοπούλου.


 
Top