«Κατάφεραν για άλλη μια φορά να μην ακουστεί η φωνή μας για προφανείς λόγους», δήλωσε η μητέρα του Παύλου Φύσσα μετά τη λήξη της συνεδρίασης του δικαστηρίου, το οποίο θα συνεδριάσει εκ νέου στις 29/9.

Η μητέρα του μουσικού, που δολοφονήθηκε από τάγμα εφόδου, Μάγδα Φύσσα, τόνισε πως δεν περίμενε ποτέ ότι θα έφτανε ο καιρός να αποφυλακιστεί ο δολοφόνος του γιου της -σε λίγους μήνες- Γιώργος Ρουπακιάς, και η μητέρα και ο πατέρας του μουσικού να μην έχουν ακουστεί ακόμη στο δικαστήριο.

«Βέβαια δεν περίμενα ότι θα είμαι ζωντανή δύο χρόνια μετά», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Η κ. Φύσσα δήλωσε επίσης, μεταξύ άλλων, ότι η οικογένεια δεν θα συμμετάσχει στις πορείες που οργανώνονται για τα δύο χρόνια από τη δολοφονία του γιου της και ότι τα μέλη της οικογένειας θα βρίσκονται την Πέμπτη το βράδυ στο μνημείο στο Κερατσίνι και την Παρασκευή στο Σκοπευτήριο Καισαριανής όπου διοργανώνεται συναυλία για τον Π. Φύσσα..

Η δίκη συνεχίστηκε τη Δευτέρα με τους κατηγορούμενους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να μην είναι παρόντες.

Τη Δευτέρα, που υπήρχε πιθανότητα να κληθεί στο βήμα του μάρτυρα ο πατέρας του δολοφονηθέντος, από «τάγμα εφόδου» της Χρυσής Αυγής, Παύλου Φύσσα, δεν προσήλθαν στο δικαστήριο ούτε οι «αποστασιοποιηθέντες» Στάθης Μπούκουρας και Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, όπως έχουν κάνει σε αρκετές προηγούμενες συνεδριασεις.

Χθες, η διασικασία προχώρησε στην ανάγνωση του κατηγορητηρίου, που αριθμεί εκατοντάδες σελίδες, αφού νωρίτερα το δικαστήριο απέρριψε τις ενστάσεις που είχε καταθέσει η υπεράσπιση των κατηγορουμένων.

Με την απόφασή του, το δικαστήριο επιφυλάχθηκε μόνο για την ένσταση του κατηγορουμένου Διονύση Λιακόπουλου -καταδικασμένου για τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν- ο οποίος ζητάει την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του.

Η πολιτική αγωγή, προκειμένου να μη χαθεί χρόνος, πρότεινε στο δικαστήριο να θεωρηθεί αναγνωστέο το κατηγορητήριο, ώστε να μπορέσει να καταθέσει ο κ. Τάκης Φύσσας, ο οποίος βρισκόταν και βρίσκεται, όπως και η σύζυγός του και μητέρα του Παύλου Φύσσα, στη δικαστική αίθουσα σε κάθε συνεδρίαση. Ωστόσο, η πρόταση των εκπροσώπων των θυμάτων δεν βρήκε σύμφωνη την υπεράσπιση των κατηγορουμένων.

Έτσι, η διαδικασία αναλώθηκε με την ανάγνωση του κατηγορητηρίου από την εισαγγελέα έδρας, ενώ, έπειτα από ένα διάλειμμα της δίκης, συνήγοροι των κατηγορουμένων κατήγγειλαν ότι εντολείς τους δέχθηκαν επίθεση με καφέδες και σάντουιτς στα κρατητήρια από κατηγορουμένους για την υπόθεση της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» που για ακόμη μια φορά εκδικαζόταν στη διπλανή αίθουσα.

Η πρόεδρος ζήτησε από τον επικεφαλής αστυνομικό για τα μέτρα τάξης να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να μην επαναληφθεί ανάλογο περιστατικό.

Πηγή: newsit
 
Top