Ο 11χρονος Διονύσης Τ. εξαφανίστηκε την Κυριακή στις 30 Αυγούστου από το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Η Αγία Σοφία» όπου είχε μεταφερθεί από τις αρχές Αυγούστου για κοινωνικούς λόγους.

Ο 11χρονος κατάφερε να απόδραση από το Τμήμα Φιλοξενίας ορφανών παιδιών του Νοσοκομείου χωρίς να γίνει αντιληπτός από το προσωπικό, αλλά και τους υπαλλήλους ασφάλειας του Νοσοκομείου Παίδων.

Ο Διονύσης έχει καστανά μαλλιά και καστανά μάτια. Έχει ύψος 1,43 και βάρος 36 κιλά. Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της εξαφάνισης του Διονύση Τ. κρίνεται επιτακτική η άμεση εύρεσή του. Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείτε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όλο το εικοσιτετράωρο (24 ώρες), στην Ευρωπαϊκή Γραμμή Για τις Εξαφανίσεις 116.000 καθώς και σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται στην εξαφάνιση του παιδιού να έχουν συμβάλλει ο παππους και η γιαγιά του Διονύση και αυτή την ώρα ο 11χρονος να είναι και μαζί τους.

Το αγοράκι που είναι ορφανό από γονείς μεγάλωνε με το παππού και τη γιαγιά του σε καταυλισμό Ρομά στην περιοχή της Γαστούνης.

Ο ανήλικος με εισαγγελική εντολή είχε δοθεί για φιλοξενία και νοσηλεία στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία”, καθώς το περιβάλλον που μεγάλωνε δεν ήταν το ενδεδειγμένο, όπως είχαν κρίνει οι υπεύθυνοι της Πρόνοιας στο Νομό Ηλείας

Πίσω από τον Διονύση κρύβεται μια σκληρή οικογενειακή ιστορία. Τον πατέρα του δεν τον γνώρισε ποτέ, η μητέρα του έχασε την επιμέλειά του και την ευθύνη του μικρού ανέλαβε η θεία του. Όταν όμως και εκείνη κρίθηκε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να έχει την επιμέλειά του, η δικαιοσύνη έδωσε διαταγή να μεταφερθεί το παιδί στο νοσοκομείο Παίδων, μέχρι να βρεθεί άλλη λύση.

Δυστυχώς η μοίρα για εκείνον επιφύλασσε ακόμη ένα άσχημο παιχνίδι υπό συνθήκες οι οποίες δεν έχουν πλήρως διασαφηνιστεί.

Από εκείνη την ημέρα ο 11χρονος Διονύσης που υπέστη ψυχολογικό σοκ, νοσηλευόταν σε σοβαρή κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Η Αγία Σοφία». Μέχρι πρότινος η κατάσταση της υγείας του έδειχνε να σταθεροποιείται, ενώ κατά πληροφορίες το προηγούμενο Σάββατο τον επισκέφθηκε μια φιλική οικογένεια στο νοσοκομείο.

Ερευνάται τι ακριβώς συνέβη στη διάρκεια της επίσκεψης και αν ειπώθηκε κάτι που μπορεί να επηρέασε την ψυχολογία του παιδιού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αρμόδιες αρχές προσπαθούν να ταυτοποιήσουν το πρόσωπο της γυναίκας και του άλλου φιλικού προσώπου που συναντήθηκαν με το παιδί προκειμένου να διαπιστωθεί η σχέση τους με το μικρό παιδί αλλά και το ρόλο που ενδέχεται να έπαιξαν στην εξαφάνιση του.

Ωστόσο με την υπόθεση του 11χρονου Διονύση ασχολήθηκε η Πρόνοια, με αποτέλεσμα οι Κοινωνικοί Λειτουργοί που ανέλαβαν να διερευνήσουν την περίπτωση του 11χρονου, να διαπιστώσουν πως το περιβάλλον που μεγαλώνει είναι παντελώς ακατάλληλο για ένα παιδί και μάλιστα στην πιο τρυφερή του ηλικία, παρά το γεγονός ότι τόσο ο παππούς του όσο και η γιαγιά του με τις δυνάμεις που διέθεταν προσπαθούσαν για το καλύτερο.

Έτσι με εισαγγελική εντολή το παιδί δόθηκε για φιλοξενία στο Παίδων “Αγία Σοφία”, στο ειδικό Τμήμα που έχει δημιουργηθεί για τα ορφανά παιδιά, ενώ παράλληλα παρακολουθούνταν και από γιατρούς λόγω κάποιων προβλημάτων υγείας που είχε χωρίς βέβαια να υπάρχει πρόβλημα για την ζωή του παιδιού.


 
Top